Sultangazi Belediyesi, gençlerin kendilerini geliştirirken güzel vakit geçirebilmeleri için harekete geçti. Esentepe Mahallesi’ne Gençlik ve Spor Merkezi kazandırmak için çalışmalara başlayan belediye, proje aşaması tamamlanan Gençlik ve Spor Merkezi’nin içinde engelli bireylere de hizmet verecek özel bir bölüm oluşturuyor.“Gençlerimiz için modern bir Gençlik ve Spor Merkezi inşa edeceğiz”diyerek yola çıkan Sultangazi Belediyesi Dünya Engelliler günü'nde yaptığı açıklamayla projelerini tanıttı.

HER MEVSİM SPOR YAPABİLECEKLER

Gençler, merkezde bulunan yüzme havuzu sayesinde dört mevsim doyasıya havuzun tadını çıkaracak. Binada, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak için spa merkezi, fitness, aerobik, plates ve spinning salonu yer alacak.

HEM ÖĞRENECEK, HEM EĞLENECEKLER

Gençlik ve Spor Merkezi’nde yer alacak bilardo, satranç ve zeka oyunları salonu, bilgisayar atölyesi ile gençler eğlenirken öğrenme fırsatı bulacak. Güreş salonu ise ata sporumuzu nesilden nesile yaşatacak. Çocuk oyun alanları da minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Merkez bünyesinde fuaye alanı ve konferans salonu da bulunacak.

ONLİNE OYUN PLATFORMU

Dünyanın dört bir yanından internet aracılığıyla binlerce kişiyi online olarak buluşturan oyun platformu e-spor da Gençlik ve Spor Merkezi’nde hizmet verecek. Ayrıca binada bulunacak spor kütüphanesi de sporseverlerin ilgisini çekecek!

ENGELLİ MERKEZİ OLUŞTURULUYOR

Engelli bireylerin sosyal hayattan kopmalarının önüne geçmek, yaşama daha sıkı sıkıya tutunmalarını sağlamak ve sosyalleşerek yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla Gençlik ve Spor Merkezi’nde Engelliler Merkezi oluşturulacak.

Engelli Merkezi’nde grup ve bireysel çalışma odaları, oyun odası, psikolojik danışma odaları yer alacak. Merkez, engelli bireylerin yaşadığı problemlerin en aza indirilmesi ve toplumla bütünleşmeleri açısından da büyük önem taşıyacak.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi