Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile ekranların sevilen yüzü TRT Ana Haber Spikeri Ersoy Dede, Sultangazililerle dijital ortamda bir araya geldi.Programın moderatörlüğünü, Sultangazi Belediyesi Basın Danışmanı ve Radyocu Umut Öztürk yaptı. ‘Sultanşehir Sohbetleri’ programı Başkan Dursun’un sosyal medya hesapları ile Sultangazi Belediyesi’nin YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Sosyal yardımlar devam ediyor

Program gündeminin ilk maddesi hayatın her alanını etkileyen koronavirüs salgını oldu. Türkiye’nin yürüttüğü pandemi sürecinde ilçe genelinde yapılan çalışmaların ele alındığı programda, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun koronavirüs sürecinde özellikle sosyal yardımların daha fazla önem kazandığını sosyal yardımlara ara verilmediğini. 35 bin gıda kolisini ihtiyaç sahibi komşularına ulaştırdıklarını anlattı.. Dursun , “Ailelerimize aynı zamanda dezenfektan desteği de sağladık. Yaşlılarımızın ihtiyacını karşılarken, sıcak yemek dağıtımı da gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Hedefimiz Sultangazi ‘yi Sultan Şehir yapmak”

Ersoy Dede, Sultangazi’nin ‘Sultan Şehir’ hedefine emin adımlarla ilerlediğini ve kültür-sanatta önemli mesafe kat ettiğini belirtti. Başkan Dursun, göreve geldikleri günden bu yana şehre renk vermek adına eğitim, kültür, sanat ve spora ağırlık verdiklerinin altını çizdi.

Projeler detayıyla anlatıldı

Belediye Başkan’ı Dursun, ilçe genelinde yapılan hizmetleri de görselleriyle anlattı. Şehre önemli bir estetik görüntü katan Saat Kulesi’nden, onlarca rengarenk şemsiyenin süslediği Sanat Sokağına, binlerce kitap seçeneği sunan Kitap Kafelerden, kadını ön plana çıkaran, sosyal hayatta destekleyen Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi’ne kadar hayata geçirilen bir çok proje detaylı olarak konuşuldu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi