Başakşehir Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde yerelden çok ülke gündemine giren konuların konuşulması sert tartışmalara neden oldu

GÜLBAHAR YERELİ GÜNDEMİ UNUTUNCA

MHP adına söz alan Recep Gülbahar’ın konuşmasının tamamını yerelden çok ulusal konulara ayırması CHP’li üyelerin tepkisine neden oldu. Sözlerine ülkücü şehitleri anarak başlayan Gülbahar, İBB ‘nin Başakşehir sınırları içinde yer alan Mehmet Selim Kiraz Bilgi Evi‘ni adeta işgal ettiğini, Çam Sakura Hastanesi’nin ise yapımını durdurduğunu belirtti.

AKP GRUBUNDAN MURAT ŞAHİN SÖZ ALDI

Daha sonra söz alan AKP grup başkanvekili Murat Şahin, Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden Türkiye’nin de menfi yönde etkilendiğini, buna rağmen diğer ülkelere göre daha az kayıp olduğunu, yılın üçüncü çeyreğinde büyümenin 6 ila 7 oranında gerçekleştiğini söyledi. Ayasofya’nın ibadete açılması, terörle mücadelede başarı sağlanması, Azerbaycan-Ermenistan savaşında Türkiye’nin duruşunun netliği ve Azerbaycan ordusuna desteği, yeni doğalgaz rezervlerinin bulunması ve sağlık çalışanlarımızın üstün performanslarının gururumuz olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında ise Sular Vadisi olarak adlandırılan mevkide yaşanan bazı olaylara değindi. Kiptaş ve İBB’nin vadinin içinde bulunan ve belediyenin tahsisine verilmiş, yeniden meclis kararı ile işletmesinin Başakşehir Belediyesi tarafından yapılacağı doğrultusunda oy birliği ile karar alınmış binayı tahliye ettirmesinin hukuksuzluğuna değindi. Bu binanın 2006 yılında 30 yıllığına Başakşehir Belediyesi’nin kullanımına tahsis edildiğini belirtti.

NİZAMETTİN KÜMEÇ: “HUKUK HERKESE LAZIM”

Akp ve MHP Meclis üyelerinin konuşmalarını yerelden uzaklaştıkları yönünde eleştirerek sözlerine başlayan CHP Grup sözcüsü Nizamettin Kümeç, İBB ‘nin uygulamaları hususunda yaptıkları eleştirilere cevaben yaptığı açıklamada, bu yerler tahsis edilirken İBB ‘nin şartı olduğunu, Yap-işlet-devret sistemi le çalıştırılması gerektiğini, oysa Başakşehir Belediyesi’nin sözü geçen binaları bedelsiz olarak kendi amaçları doğrultusunda kullandığını ve KİPTAŞ’ın hakkını gasp ettiğini söyledi. Meclis çoğunluğu ile alınan karar ile KİPTAŞ’ın haklarının gasp edilemeyeceğini ve bu sebeple olayın hem İBB hem de KİPTAŞ tarafından yargıya taşındığını belirtti. Kümeç, ‘ İşinize geldiği gibi davranmayın, arkadan dolandığınız hukuk, gün gelecek size de lazım olacak. Sular Vadisi’ndeki konu yargıya intikal etmiştir ve bizler yargının vereceği kararı bekliyoruz. Ama siz her ortamda hukuku da yok sayarak bu meseleyi pişirip pişirip önümüze koyuyorsunuz’ dedi.

Karşılıklı söz almalarla geçen toplantı, Başakşehir Belediyesi’nin mali harcamaları ile alakalı önerilerin oylanması sonrası sona erdi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi