Şahıslar adına söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Umut Şenol, konuşmasında Türkiye’deki yoksulluğu verilerle gözler önüne serdi. Türkiye’nin gerçek işsizlik oranında yüzde 27, genç işsizlik oranında ise yüzde 26 ile Avrupa’da birinci sırada olduğunu ifade eden Şenol, İstanbul’da çalışan kesimin yüzde 28,7’sinin de işten atılma korkusu yaşadığını söyledi. Şenol, "İstanbul'da yeterli beslenemediği için sütü kesilen, çocuğuna mama yerine hazır çorba yediren anne var! Bu şehrin damarlarında yaşanan gerçekler bunlar” dedi. AK Parti sıralarından yükselen ‘pandemi koşulları’ itirazına yanıt veren Şenol, “Pandemi senin suçun değil ama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın pandemiye eksi 40 milyar dolar rezervle yakalanması senin suçun” dedi.

AK Parti Grubu’ndan gelen ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi ciddi bir yatırım yapmıyor’ şeklindeki eleştirilere de yanıt veren Şenol, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapılan araştırmalarda halkı zor durumda bırakacak zam oranlarından uzak durdu. İSKİ’den örnek vermek gerekirse, diğer illerde yapılan zam oranları ile İstanbul suya yapılan zam oranları arasında uçurum kadar fark var. Pandemi koşulları düşünülerek hareket ediliyor ve bu durumda neden yatırım yapılmıyor diye sormanız abesle iştigaldir’ diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun arkasına hiçbir gücü almadan, hazine garantisi olmadan yüzde 0.8 faizle borç alabilen tek belediye başkanıdır. Sayın İmamoğlu, güven veren duruşuyla herkes için bir şanstır diyen Şenol, ‘Bu çok önemli bir noktadır. Sayın başkanımız, kendisinden olmayanı da en iyi şekilde yönetebilen bir belediye başkanıdır. Bunu herkesin çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi