Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, firma yetkilileri, vatandaşlar, belediye görevlileri ve basın mensupları katılım sağladı. “ÜSİM aracılığıyla arayanların kariyerlerine kılavuzluk etmeyi amaçlayan Üsküdar Belediyesi, gerçekleştirilen zirveyle birlikte Türkiye’nin istihdamına da katkıda bulunmuş olacak. İş arayan vatandaşlar Boğaziçi İstihdam Zirvesi aracılığıyla 84 firma içerisinden 518 iş kolu için başvuruda bulunabilecek.

Belediye ve İŞKUR ortak projede buluştu 


 Başkan Hilmi Türkmen “Üsküdar belediyesi olarak 2014 yılının mayıs ayında belediyemizde ÜSİM adı altında bir birim kurduk. İş kur ve belediyemizle yaptığımız ortak iş birliği içinde sekiz yıl içerisinde 12 bin üzerinde vatandaşlarımıza iş istihdamı sağlamışız. Hedefimiz 20 bin kişiye iş bulmak. Onları iş sahibi yapmak bizi çok mutlu eder” şeklinde konuştu.
2 gün sürecek zirvenin açılışında stantları ziyaret eden, Hilmi Türkmen, “İş arayan arkadaşlarımız ve işçi arayan şirketlerimizin temsilcileri bugün burada buluşuyor. Bu açıdan önemli olan bir zirve. Bugün burada 84 firmanın yetkilileri toplamda 518 iş koluyla gençlere iş kapısı aralıyor. Biz istihdam konusunu önemsiyoruz. Hükümetimizin de bu konudaki yatırımlarını takip ediyoruz. Yerel yönetimler olarak bizler de bu işin içerisinde olmak durumundayız. Diğer yandan işverenler için de güzel bir imkân. İşverenler bu zirve sayesinde aradıkları elemanları bulacaklardır. Mavi yakadan beyaz yakaya burada herkese iş var. Ben vatandaşlarımızın bu fuarı iyi değerlendirmesini istiyorum. Burada iş bağlantıları kullanarak işbaşı yapmalarını arzu ediyorum. Bizler de bu süreci bizzat takip edeceğiz.” diye konuştu.


“Burası İş Bulma Fuarı”


Kent yaşam gazetesine demeç veren Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen; “burası Boğaziçi istihdam zirvesi adıyla, iş bulma fuarı. Burada iş arayanla işçi arayanı buluşturmayı amaçlıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi önde gelen STK’lar burada. MÜSİAD ve İŞKUR önemli bir proje ortağımız. Ve tabi ki işveren olarak şirketler ve firmalar var. 84 ayrı işveren burada, toplamda 518 ayrı iş kolu ve binlerce açık pozisyon var. Hem mavi yaka hem beyaz yaka. Sevgili gençlerimizin burayı en iyi şekilde değerlendirecek, fırsata dönüştürecekler. Bu iki günde en az 2000 ve üzeri gencimize iş bulmuş olacağız.” şeklinde konuştu.


“Bu istihdam fuarında CV doldurduğunuzda referans olarak bizim ismimizi yazabilirsiniz. Burada herkese biz referans oluyoruz. İnşallah burada binlerce genç iş bulacaktır, bu konu önemli bir konu. İstihdam konusunu biz çok önemsiyoruz. Hükümetimizin yatırımlarını da takip ediyoruz. Yerel yönetimler ve belediyeler olarak biz bu işin içerisinde olmak durumundayız. Çünkü bizim aracılığımızla iş arayan gençlerimiz; sağlam, güvenilir, doğru pozisyonlarda iş imkânı yakalıyorlar. İşverenler içinde önemli bir konudur, gelen 84 ayrı işveren bu zirve sayesinde aradıkları elamanı bulacaklardır.”  Şeklinde konuşan Türkmen; fuara katılan Firma ve şirketlere de teşekkür etti.
Bu istihdam zirvesini her yıl yapacaklarını ve Üsküdar’da işsiz kimse kalmayıncaya kadar devam etmeyi hedeflediklerini belirten başkan Türkmen; katılımcılara ve destek olan kurumlara teşekkür edip, hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi