Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın talimatıyla, gençlerin kültürel, sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağlaması hedefleri doğrultusunda Gençlik Atölyeleri’nin yapım çalışmaları başladı. Ümraniye Millet Bahçesi’nde yapımına başlanan Gençlik Atölyeleri’nde; robotik kodlama, yazılım, eğitim sınıfları, sanat atölyesi, müzik atölyesi, hobi akıl oyunları ve kitap kafe gibi mekânlar oluşturulacak. Projede ayrıca; sinema ve seminer salonu, açık hava etkinliklerinin yapılması için de amfi tiyatro ve açık spor alanları yer alacak. Atölye çalışmaları, iki kattan oluşan dört binada gerçekleştirilecek.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK ÖNEMLİ BİR TESİS OLACAK”

Yapılan açıklamada projenin yapım çalışmaları tamamlandığında gençlerin sosyalleşmelerine ve farklı alanlarda bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayacağı ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek önemli bir tesis olacağı ifade edildi. Proje tamamen, Millet Bahçesi’nin doğal yapısına uygun şekilde ahşap ve doğal tuğla kaplamadan yapılacak.

“ÜMRANİYELİ GENÇLERİN EN SEVDİĞİ MEKÂN OLACAK”               

Belediye Başkanı Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada. “Gençlerimiz için önemli bir projeyi tamamlayıp, yakında hizmete açacağız. Yavrularımız, Millet Bahçemizde doğayla iç içe, hem kendilerini geliştirip hem de nitelikli vakit geçirecek. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin sosyal ve kültürel olarak gelişimine büyük önem veriyoruz. Biz yatırımımızı binalara değil, gençlerimize yapıyoruz. Böylelikle onların, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına da önemli katkı sağlıyoruz. Bu atölyeler, Ümraniyeli gençlerin en sevdiği mekân olacak” dedi.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi