Başakşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yeni Medya Akademi ikinci dönem mezunlarını verdi. Yeni Medya Akademi bünyesinde genç Youtuber adaylarına; YouTube politikaları ve kuralları, YouTube kanal açma ve kanal yönetimi, kamera, kurgu ve yeni medya alanında eğitim verildi. Radyo Akademi öğrencileri ise diksiyon, kurumsal iletişim ve reklam, radyoda haber teknikleri, radyo tarihi ve podcaste, prodüksiyon teknikleri ve programı, radyo program yapımcılığı konularında duayen radyoculardan eğitim aldı. Türkiye’nin ilk ve tek yeni medya akademisi özelliği taşıyan akademide 6 hafta boyunca Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde eğitim gören genç YouTuber ve Radyocular eğitimlerini tamamlamasının ardından sertifikalarını Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapılan törenle Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı.

Biz bir aileyiz siz de bu ailenin bir parçasısınız”

Gençlere hedeflerinden ve hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmeyin tavsiyesinde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Yeni Medya Akademi’nin bir hayal üzerine kurulduğunu ve bu hayali gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kartoğlu, Yeni Medya Akademi’yi gençlerin kullanımına açtıklarını belirtirken, gençleri de hedefleri ve hayalleri için mücadele etmesinin kendilerini onurlandırdığını belirtti.Kocaman bir aile olduklarına işaret olduklarına dikkat çeken Kartoğlu, “Hiçbir zaman hayallerinizin peşinden koşmayı bırakmayın. Hayallerinin peşinden koşan ve emek harcayan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Dileğimiz siz buradan mezun olduktan sonra kopmamanız. Biz bir aileyiz ve siz de bu ailenin bir parçasısınız. Yaptığımız etkinliklerimiz ve programlarımızla birlikte ailemizi her geçen gün büyüteceğiz.” dedi.

“Tiyatro ve E-Spor’da da gençleri görmek istiyorum”

Gençlerin daha fazla eğitim alması ve geleceğe hazırlanması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Kartoğlu, “Gençler için mücadele edeceğiz. Gençlere karşı olan ödevlerimizi yerine getireceğiz. Bizim sadece YouTube ve Radyo Akademimiz yok. Birçok alanda gençlerimiz için yatırım yapıyoruz. Tiyatro, espor gibi alanlarda da gençleri görmek istiyorum. Bu alanları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çünkü bu alanları kendinizi geliştirmeniz ve yeteneklerinize yetenek katmanız için kurduk. Sosyalleşmek için müthiş mecralar. Bu akademilerde heyecanınızı ve korkularınızı rahatlıkla atlatabileceksiniz.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi