Başakşehir Belediyesi girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Konu kapsamında bilişim teknolojileri, tasarım tabanlı inovasyon, girişimciliğin yaygınlaşması ve yeni iş oluşumlarına ortam sağlanan Türkiye’nin ilk teknoloji ve inovasyon merkezi Başakşehir Living Lab’de hayatı kolaylaştıracak yenilikçi projelerin yarıştığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nün 12’ncisi düzenlendi. 28 farklı ilden girişimcinin 127 projeyle başvuruda bulunduğu Girişimci Günü’nün finalinde 26 proje yarıştı.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ MICRO-NO’NUN

Yılda iki kez düzenlenen etkinliğin 12’ncisinde Aslıhan Çoban’ın Micro-No isimli projesi birinci oldu. Yarışmada Ersoy Soyer’in Queeme isimli projesi ikinci olurken, Cem Kayra Uzun projesi OtoSanayi.Net üçüncülüğe hak kazandı. Özel ödüle ise 3 boyutlu yazıcı ile hastaya özel atel üretimi yapan projesi ile Emre Göçmen layık görüldü. Dereceye giren girişimcilere, para ödüllerinin yanı sıra Başakşehir Living Lab’de kuluçka merkezi, yatırımcılarla buluşma, ürün sergileme ve kullanıcı deneyimi, elektronik ve 3B teknolojileri laboratuvarları ve tasarım desteği imkânları sağlandı.

“BU SADECE HİZMET DEĞİL MİLLİ BİR GÖREV”

Gençlerin imkân verildiğinde her alanda başarılı olunduğunun vurgusunu yapan Kartoğlu, “Gençlerimize yeni ufuklar açmak için, yenilikçi fikirlerin katma değeri yüksek ticari ürünlere dönüşmesi için Başakşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bunu da sadece hizmet olarak değil; milli bir görev, milli bir sorumluluk bilinciyle yapıyoruz.” dedi.

“ON BİNLERCE KİŞİYE ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM VERİYORUZ”

Başakşehir’in teknoloji ve inovasyonun başkenti olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirten Kartoğlu, “Bu hedefimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hatta en kötü şartları dahi lehimize çeviriyoruz. Covid-19 salgını başladığında Başakşehir Living Lab’deki tüm eğitimlerimize, atölye çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Ama biz ne yaptık? Tabi ki durmadık ve bu süreci bir fırsata çevirdik. Bugün sadece Başakşehir’deki komşularımıza değil; İstanbul’un 39 ilçesinde, Türkiye’nin 81 ilinde ve 19 ülkede on binlerce kişiye çevrimiçi eğitim veriyoruz. Yakın zamanda çalışmalarımızın ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi