Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar adına Sarıyer Bahçeköy’deki Firuzan-Kemal Demironaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kimya labotuvarı açıldı.


CHP Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Uğurhan Atma’nın arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği kampanya sonucu 82 kişinin katkısıyla liseli gençlerin eğitim-öğretimine sunulan laboratuvarı Sarıyer Belediyesi yaptı. Laboratuvarın açılışı da Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Okul Müdürü Ramazan Ayaz ve Mahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz tarafından öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.


Laboratuvarın açılışından sonra öğrencilerin yaptığı bir kimya deneyini izleyen Başkan Şükrü Genç, “Bu laboratuvardan da  Prof. Dr. Aziz Sancar gibi değerli bilim insanlarımızın yetişmesini diliyorum. Kendisi ne böyle bir okul ne de laboratuvar görmeden kısıtlı imkanlarla okuyarak Amerika’ya kadar gitmiş ve orada gurur kaynağımız olan bir başarıya imza atmıştır” dedi.


Başkan Genç, CHP ilçe yöneticilerinin gençlerin önderliğinde okula kazandırılan kimya laboratruvarını çok beğendiğini de belirtip, diğer okullara da buna benzer laboratuvarlar kurulması için yardımcılarına talimat verdi. Bu arada geçirdiği kaza nedeniyle ayak bileği kırıldığı için açılış törenine katılamayan Uğurhan Atma’yla cep telefonundan telekonferans sistemiyle konuşan Başkan Genç, Atma’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam




 
Editör: Haber Merkezi