Herkes artık çok geç diye düşündüğünde, bu düşüncenin bizi esir almasına izin vermedik. 

Vazgeçmek için bahanemiz yoktu. Zerre kadar korku hissetmedik. 

Hiç kimse başarıya ulaşmamızı engelleyemedi.

Engelleyemezdi  de zaten...

Kendimizden başka dayanağımız yoktu. Parlamamız gereken zaman gelmişti ve biz de en parlağı olduk...Tıpkı logomuzdaki güneş gibi.

Bizi yola çıkaran sebepler, bizi birbirimize kilitleyen el ele tutuşmamızı, peş peşe yol almamızı sağlayan şeyler ortadaydı. Türklük abluka altındaydı , Cumhuriyetin değerleri görmezden geliniyordu . Atatürk’e ve onun fikirlerine karşı saygısızlık had  safadaydı. Her türlü hakarete müsaade edilmeye başlanmıştı. Milli bayramlarımız kutlanmıyordu . Andımız okunmuyordu. Çözüm süreci adı altında onlarılamaz hatalar zinciri yapılmıştı.  Ardı arkası kesilmeyen yanlışlar , liyakatsiz atamalar, fütursuzca harcanan paralar, giderek zayıflayan, yoksullaşan halk ortadaydı.

Yok olmaya yüz tutan , dükkan kapatan, işsiz kalan, boynu bükülen emekliler, ekonomideki büyük yıkım , gençliğin yok oluşu bizi çağıran milletin sesi , İYİ ‘lik hareketinin nedeni oldu...

Hem içte hem dışta onarılması zorunlu hale gelen yanlışlar üst üste  yapılmıştı . Sesimizi duyuracağımız ne basın vardı ne de televizyon. Uğramadığımız haksızlık kalmamıştı.

Türk milleti kim var diye sorduğunda sağına soluna bakmadan cevap veren bizdik “biz varız “dedik . Yok mu kurtaran sorusuna cevabı biz verdik “biz varız “dedik. Bir rüzgâr estirdik giderek hamleye dönüşen , döndükçe kendi etrafında daha fazla cesur yüreği toplayan . Hamleli bir rüzgârda yok olmaya yüz tutmuş, kanıksanmış düşünceleri yıktık. Umut olduk. Bu gün iyilerin üçüncü yılı. Kutlamalar Türkiye yöneteceğimiz yıllarda da devam edecek. 

Biz bir plan dahilinde kurulmadık ,bir hesaba dayalı yol almadık. Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti esasları çerçevesinde yapılandırılmış parlementer sistemle yeniden devam ettirebilme adına söz verdik. Bu sözümüzün arkadındayız.

Bundan sonra da önümüzdeki uzun yıllar da aynı istikrar ve başarı ile devam edeceğiz. Güçlenerek daha da büyüyeceğiz. İYİ’ler kervanı , cesurlar hareketi katlanarak daha da güçlenecek.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi ;

“Büyük ve müebbet bir ülkeye sevdalıyız. Bu yolda başımıza ne gelecekse hazır ve razıyız. Hem sütümüzden , hem kanımızdan bu bizdeki huydur.”

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN İYİ PARTİ

EVRİM TOK / KENT YAŞAM GAZETESİ