Çatalca Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs ayı toplantısının 1. Birleşimi 06 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 11.00’de belediye Meclis Salonunda Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel gündem maddeleri öncesinde Mayıs ayında yer alan özel gün ve haftalar ile ilgili kutlama mesajlarında bulundu.

BORÇ DÖKÜMÜ TARTIŞMA YARATTI

Çatalca Belediyesi'nin borç dökümü belgesinin gösterilmesi tartışma yarattı.

Pankartın asılmasıyla birlikte AK Parti ve CHP grupları arasında sert bir tartışma yaşandı. AK Parti grubu, pankartın hukuka aykırı olduğunu ve siyasi bir hamle olduğunu iddia ederken, CHP grubu ise belediyenin mali durumunu açıklığa kavuşturmanın kamuoyunun hakkı olduğunu savundu.

RAKAMLAR ARASINDA FARK VAR

Ancak tartışmanın fitilini ateşleyen bir başka unsur daha ortaya çıktı. AK Parti'ye mensup meclis üyeleri ile CHP'li meclis üyelerinin belediyenin borç dökümü konusundaki rakamları birbirinden farklı olması, muhalefetin itirazını daha da güçlendirdi. Muhalefet, bu farklılığın şeffaflık ilkesine zarar verdiğini ve doğru bilgilendirme yapılmadığını iddia etti.

“NET OLARAK ORTAYA KONULMADI”

Konuyla ilgili olarak AK Parti Meclis Grubu bir önerge verdi.

Ak Parti Meclis Grup Başkan vekili ‘’Meclis üyelerimizin sunduğu rakamlarla resmi kayıtlar arasında ciddi farklar var. Bu durum, belediyenin mali durumunun net olarak ortaya konulmadığını gösteriyor." dedi.

GÜZEL: ŞEFFAF BELEDİYECİLİK SERGİLİYORUZ

Çatalca Belediye başkanı Erhan Güzel ise borç dökümüyle ilgili 1 ay boyunca denetleme inceleme yapıldığını ortaya koydu. CHP Meclis Üyeleri sunulan rakamların doğruluğunu savunarak, "Belediye borç dökümü konusunda net ve doğru bilgilendirme yapıyoruz dediler. Halkın doğru bilgiye ulaşması için şeffaf belediyecilik sergiliyoruz şeklinde açıklamalarda bulundular.

Borcu ödemek adına meclis gündemine taşınan arsa satışına ise Ak Parti Grubu onay vermedi.

GÜNDEM MADDELERİ

Meclis toplantısında;

Gündemin ilk maddesi olan, ‘Boş ve Dolu Kadro Değişikliği’ ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

2. gündem maddesi olan ‘Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcısı ücretlerinin belirlenmesi’ ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

3. gündem maddesi, ‘İlçemiz Mahallelerinde bulunan Mesire Yerlerinin kiralanması’ ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

4. gündem maddesi, ‘İnceğiz Mahallesi 117 ada 101,102 ve 103 parseller’ ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

5. gündem addesi olan ‘Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ne Üye Olunması ve Üye Seçimi’ ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edilerek Meclis Üyelerimiz Süleyman Kolcuoğlu ve Ali Erarslan asil, Kubilay Tuncel birliğe yedek üye olarak seçildi.

6. gündem maddesi, ’Derneğe Üyelik’ ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

7. gündem maddesi olan, ‘Sosyal İşler ve Yardım Esasları Değerleme Kurulu Komisyon Üyelerinin belirlenmesi’ ile ilgili Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi. Meclis Üyelerimiz Eftal Korkmaz ve Ramazan Ilgın Sosyal İşler ve Yardım Esasları Değerleme Kurulu Komisyon Üyeliğine seçildi.

8. gündem maddesi, ‘Kesin Hesaplar’ ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Oylanarak gündem maddelerine ilave eklenen yazılı önergelerden;

9. gündem maddesi olan ‘Trakya Belediyeler Birliğine Üye olunması ve Üye Seçimi’ ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi ve Meclis Üyelerimiz Aysun Akın, Burhan Çavdarlı ve Yusuf Ballı üye olarak seçildi.

Çekmeköylü Semih, Aziz Yıldırım’a Mourinho’yu sordu Çekmeköylü Semih, Aziz Yıldırım’a Mourinho’yu sordu

10. gündem maddesi olan ‘Sendikaya Üyelik’ ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

11. gündem maddesi, ‘Ödenek aktarması’ ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

12. gündem maddesi, ‘1/1000 ölçekli Çatalca Merkezi Kuzey Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına itiraz ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifi İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Çatalca Belediye Meclisi 2024 Mayıs ayı 1. Birleşimi 10 Mayıs 2024 Cuma günü saat 11.00’de toplanmak üzere sona erdi.

Editör: Editör Yazar