İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile çalışmaları yürütülerek nitelikli hale getirilen Yakuplu Kent Ormanı’nın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Çocuklar için boyama ve masal atölyeleri, cep sahnelerde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın genç yeteneklerinin konserleri ve çeşitli etkinlikler gün boyunca devam etti.

“50 DÖNÜMLÜK ALANDA HAYATA GEÇİRİLDİ”

50 bin m2’lik alanda hayata geçen ve içerisinde farklı fonksiyonları barındıran alanda Ahşap malzemelerle yapılan çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri, piknik alanları, 300 kişilik amfi tiyatrosu ve donanımlı bir sosyal tesisi bulunan orman, 50 dönümlük alanda hayata geçirildi. Peyzaj düzenlemeleriyle de ziyaretçileri hayran bırakacak ormanda yer alan 224 ağaç korunarak mevcut ağaçların iki katı kadar ağaç dikildi.

ÇALIK: DAHA DA YEŞİL BİR BEYLİKDÜZÜ İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Açılışta yaptığı konuşmasına, ilçe belediyeleri ile iş birliği içerisinde çalışan bir Büyükşehir Belediyesi’nin olmasının büyük şans olduğunu vurgulayarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  “İstanbul’da ilçe belediyeleriyle iş birliği yapan, koordineli ve eşgüdümlü çalışan bir Büyükşehir Belediyesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Beylikdüzü’nde çok önemli işlere imza attık. Altyapıdan, üstyapıya ve ulaşıma kadar pek çok alanda ilerleme sağladık. Doğayla savaşan değil, doğayla uyum içinde yaşayan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de doğayla uyumlu, çevreye saygılı kentsel planlamayı benimsiyoruz. Beylikdüzü İstanbul’un kişi başına en çok yeşil alan düşen ilçelerinden biri olsa da, ‘Bu kadar yeşil bize yeter’ demeden, daha da yeşil bir Beylikdüzü için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

İMAMOĞLU: YEŞİLLE İLGİLİ YATIRIMLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ BİR BİÇİMDE YÜRÜYOR

Açılış öncesi alanda vatandaşlarla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu ise “Doğayı korumak; yaşamı korumak ve doğayı geliştirmektir. Yeşil alanları büyütmek geleceği kurtarmaktır. Bugün burada çok güzel bir ormanımızı tamamladık. Ayrıca içerisinde İBB’nin en uygun ücretlerle vatandaşlarına hizmet vereceği keyifli bir sosyal tesisimiz de açılıyor. Oraya bütün vatandaşlarımızı bekliyorum. Yeşille ilgili yatırımlarımız çok güçlü bir biçimde yürüyor. Milyonlarca metrekareyi bu kente kazandıracağız.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi