11 Nisan Pazartesi Günü, Çorlu Belediyesi - Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın oluşturulmasına ilişkin sözleşme, İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt arasında imzalandı. Çorlu Belediyesi’nin tarafları arasında olduğu Başkanlar Sözleşmesi’ndeki taahhütlerine yönelik, ilçenin karbon emisyon azaltım yollarının belirlenmesi için danışmanlık hizmeti İstanbul Enerji tarafından verilecek.

“Hedefimiz Net Sıfır Karbon

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın; “Sürdürülebilir İklim Enerji Eylem Planı (SECAP) yerel yönetimlerin sorumluluk alanlarından biridir. Bu kapsamda uzman mühendis kadromuz ve akademik danışmanlarımızdan oluşan ekiplerimizle yerel yönetimlere SECAP danışmanlığı yapmaktayız. Çorlu Belediyesi ile yaptığımız iş birliği kapsamında, Çorlu ilçesi özelinde stratejik bir plan hazırlanarak karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik temiz enerji uygulamaları gerçekleşecek. Sürdürülebilir bir yaşam inşa etmek üzere atılan bu adımların başka yerel yönetimler için de örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. İstanbul Enerji olarak, net sıfır karbon hedefi doğrultusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.” dedi.

"Sera gazı salımını azaltmak istiyoruz"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Çorlu Belediyesi olarak, Başkanlar Sözleşmesi’ne atılan imza ile dâhil olduk. 2030 yılına kadar sera gazı salımını kent genelinde %40 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz. İstanbul Enerji AŞ ile Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planına ilişkin uygulamalar çerçevesinde iş birliği anlaşması gerçekleştirdik. Karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla İstanbul Enerji AŞ ile yapacağımız bu iş birliğinin kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İstanbul Enerji, Enerji Performansını Arttırılmasına Yönelik Danışmanlık Hizmeti veriyor

İstanbul Enerji, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefi çerçevesinde temiz enerji uygulamalarının ve binalarda enerji performansının ve verimliliğinin artırılmasına yönelik sistemlerin desteklenmesi ve yenilenebilir enerji yatırımların çoğaltılması amacıyla, uzman ekipleriyle danışmanlık hizmetleri gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi