Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Küçükçekmece Belediyesi ve İBB iştiraki KİPTAŞ arasında protokol imzalandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin ev sahipliğinde yapılan Kanarya Mahallesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un katılımıyla gerçekleştirildi. İBB üst yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu imza töreninde, CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ile İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da İmamoğlu’na eşlik etti.

KURT: KİPTAŞ OLARAK BU İŞİ DERT EDİNİYORUZ

Gerçekleştirilen imza töreni öncesinde ilk konuşmayı yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Deprem konusunun İstanbul ve Türkiye’nin en önemli problemi olduğunu ifade ederken gerçekleştirilen imza töreni resmi sürecinin ilk adımının atıldığını belirtti.  Kurt, “Küçükçekmece ilçemizin Kanarya Mahallesi’nde, yaklaşık 93 dönümlük bir alanda, 912 bağımsız bölümün bulunduğu ve bu yapıların tamamının riskli yapı statüsünde; 4 bin insanımızın yaşadığı ve 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından da riskli alan olduğu tescil edilen bir bölgeye, tam 8 yıl sonra; Küçükçekmece Belediye’mizin konuyu dert edinmesi ve bizim de sürece paydaş olarak katkı sağlamak için yola çıktığımız bugün, ilk kez sahada ciddi bir aksiyon alacağız. KİPTAŞ olarak, bu işi dert ediniyoruz ve taşın altına elimizi sokuyoruz. Küçükçekmece’de de bu işin paydaşı olduğumuz için mutluyuz. Umarım hızlıca vatandaşlarımızla uzlaşır, bir an önce sahada yeni yaşam alanlarını kendileri teslim ederiz” dedi.

ÇEBİ: BU TİCARİ DEĞİL SOSYAL BİR PROJEDİR

Kurt’un ardından ev sahibi sıfatıyla konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, yapımı uzun süredir kent gündeminde projenin Kanarya halkı için devasa bir adım olduğunun altını çizerek, “Bu proje, proje aşamasına gelmeden 5 tane belediye başkanı gördü, 40 yıldır konuşulan bir konudur. İBB Belediye Başkanımızın inancıyla, kendi inancımı birleştirip, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt katkılarıyla önemli aşamaya geldik. Deprem ülkemizin önemli bir gerçeğidir. Kanarya’yı da bu anlamda çok fazla önemsiyoruz. 20 aylık ısrarlı bir çalışmanın ürünüdür bu masa. İstanbul’da geçmiş dönemlerdeki yanlış uygulamalar nedeniyle vatandaşlarımız kaygılıydılar. Bu güveni sağlamak adına KİPTAŞ ile dirsek temasında olduk, bugün imzalayacağımız protokolle de süreci başlatıyoruz. Bu projede kimsenin 1 kuruş karı yoktur, bu ticari değil sosyal bir projedir. Küçükçekmece Belediyesi olarak Kanarya’da hak sahibiyiz ama buradaki tüm hakkımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz bir kuruş karımız olmayacak. Bana inanan Kanarya halkına çok teşekkür ediyorum. Proje Kanarya mahallemize hayırlı olsun. Allah bizi utandırmasın” dedi.

İMAMOĞLU: HER VATANDAŞIMIZA BU DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Törenin son konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ben şahitlik edeceğim, atılan bu adımın takipçisi, teminatı olacağım. Bu işin üçüncü tarafı Kanarya halkımız. Burada ticaret yok, süreç yönetimi anlayışı var. Rica ediyorum, kapınızı çalan bu güçlü kurumlara güvenin, imzanızı atın. Muhatabınız burada belediye başkanınız, KİPTAŞ ve bu iki kurumun ekipleri. Bir sürecin başlangıcındayız, şuan. Umut ederim, bu imzayı sahada temel atma törenine kavuştururuz. İstanbul’un her noktasında bu adımları atmaya devam ediyoruz. Küçük büyük demeden mahalle mahalle yaptığımız tespitlerle önümüze gelen her vatandaşımıza bu desteği vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SÜRECİN BAŞINDAYIZ”

Bir sürecin sonunda değil, başlangıcında olduklarının ve bu tarz çalışmaların İstanbul’un her noktasında devam ettiğinin altını çizen İmamoğlu, “Silivri'den Tuzla'ya, Eyüpsultan’dan Bağcılar’a varıncaya kadar, her ilçesinde bu adımları atmaya devam ediyoruz. Küçük, büyük demeden, örnek olması bakımından, sokak sokak, mahalle mahalle yaptığımız tespitler ile önümüze gelen her vatandaşımıza, her gruba bu desteği vermeye de devam edeceğiz; kararlıyız. Umarım İstanbul'un bu gündemi konuşmadığı günlere hep birlikte kavuşuruz.” dedi.

                                                                                                                                                  

713 HAK SAHİBİ İÇİN DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Proje ile 713 hak sahibi Kanarya Mahallesi sakininin, güvenli modern ve yeni konutlarda oturmaları sağlanarak, kimseyi yerinden etmeden, depreme dayanıklı modern konutlar inşa edilecek. Birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde yer alan Kanarya Mahallesi’ndeki binaların büyük bir bölümü, kayıtlarda 1999 depremi öncesine ait yapılar olarak yer alıyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi