Beşiktaş Belediyesi, 1993 yılında Birleşmiş Millet Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve bu sene 28. Yılı kutlanan Dünya Su Günü’nde dikkat çeken bir çalışmaya imza attı.  Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada tüm dünyada yaşanan ve ülkemizde de etkilerini gösteren küresel ısınma nedeniyle yaşanan su kıtlığına dikkat çekmek için ilçenin önemli önemli noktaları billboard ve afişlerle donatıldı.

TASARRUF YOKSA SU DA YOK

Bilboardlara ‘Tasarruf Yoksa Yarın da Yok’ sloganıyla birlikte bilgilendirme afişleri asılırken, vatandaşlar bu afişlerde yer alan karekodları telefonlarıyla okutarak Beşiktaş Belediyesi’nin web sitesindeki su tasarrufu broşürlerine erişebiliyor. Ayrıca belediye ekipleri vatandaşların evlerinde su tasarrufu sağlayan perlatör aparatını da Beşiktaşlı vatandaşlara dağıtmaya başladı. Bunların yanı sıra okullarda da konuyla ilgili afişler asılarak çocuklara ve gençlere yönelik su tasarrufu bilincine dikkat çekildi.

ASILSOY: PERLATÖR SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Osman Asılsoy  ‘’Bugün 22 Mart Dünya Su Günü, ben de bugün su tasarrufunu evlerimizde nasıl yapabiliriz ondan bahsetmek istiyorum. Perlatör, suyun tasarruflu kullanılması için çok önemli bir aparat aslında. Musluklarımıza çok kolay bir şekilde takılan bu aparat bize yüksek bir su tasarrufu sağlıyor. Suya aslında bir defans yaparak suyun üstündeki basıncı alıp suyla havanın karışmasını sağlayan bir mekanizma. Musluğun ucuna takıldığı zaman suyun daha tasarruflu akmasını sağlıyor. Biz de perlatör kullanımını teşvik ederek suyun daha tasarruflu kullanılmasını hedefliyoruz. Tüketim alışkanlıklarımızı bir nebze olsa da değiştirerek gelecek nesillere çok daha yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. Suyu tasarruflu kullanalım. Su kaynaklarımız hızla tükenirken, tasarruf hepimiz için hayati önem taşıyor. Dünya Su Günü kutlu olsun.’’ ifadelerini kullandı.

AKPOLAT: BİLİNÇLİ KULLANIMI AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla verdiği mesajda, “Su kaynaklarımız hızla tükenirken, tasarruf hepimiz için hayati önem taşıyor. Suyu dikkatsiz kullandığımız her gün, gelecekteki varlığımızı tehlikeye sokuyor. 22 Mart Dünya Su Günü vesilesi ile kaynaklarımızın bilinçle kullanımını aklımızdan çıkarmayalım.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi