İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır arıtma tesisine bağlanamadığı için Boğaz’ı kirleten Sarıyer’deki dört ayrı noktada çalışma başlattı.  Çalışmalar kapsamında Sarıyer Merkez Mahallesi’nden başlayarak Çayırbaşı’na kadar devam eden bölgede, 2 bin metre uzunluğunda, 300 – 600 mm çaplarında, yerin 3 ila 7 metre derinliğinde atık su bağlantı hattı inşa ediliyor.Hattın inşa edilmesinin ardından atık su kolektörleri ile toplanan sular, denize karışmadan Baltalimanı Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak.

 TAŞER: BURADA ATIK SU VE YAĞMUR SUYUNU AYIRIYORUZ

Büyükdere Mahallesi’nde İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer ve İSKİ Avrupa Atık Su İnşaat Müdürü Mehmet Kadri Feyat ile bir araya gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, burada çalışma hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer, Sarıyer’de yürütülen İSKİ çalışmasına hakkında, “Trafiğin en yoğun olduğu yerlerde bizler için çalışmalar da zor oluyor. Burada atık su ve yağmur suyunu ayırıyoruz. Atık sular arıtma tesislerine gidiyor, yağmur suyunu da atık su içerisine sokmadan ayrı kanallar yaparak denize veriyor. Böylelikle hem pisliği temizlemiş oluyoruz hem de denizi kirletmeden arıtılmış bir şekilde vermiş oluyoruz. Bunun yanı sıra dere ıslahı yapıyoruz.” dedi.

GENÇ: GEÇMİŞ DÖNEMDE ÖNEMSENMİYORDU

Büyükdere mahallesinde yürütülen çalışmayı yakından takip eden Belediye Başkanı Şükrü Genç, çalışmalar hakkında “Sarıyer artık büyükşehir ile tanıştı. Ben müdürlerimize, daire başkanlarımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sarıyer’in uzun yıllardır devam eden bir sorununu İSKİ bugün çözüyor. Evsel atıklar denize akıyordu, şimdi ise kanallara toplanarak kollektörler vasıtasıyla atık su arıtma tesislerine gönderiliyor. Biz geçmiş dönemde anlattığımızda önemsenmiyordu. Bizler bunu anlatmak zorundayız. Bizim yetki alanımızda olmadığı için Sarıyer’in en bakımsız yerleri sahillerdi. Ama şimdi ekiplerimiz geldi, çok önemli çalışmalarla hem köyler bölgesindeki altyapı sorunlarını hem de buradakileri gidereceklerini söylediler. Bundan sonra hep alanda olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi