HDP Eş Başkanları açıklamıştı, kendi garanti saydıkları yerlerde aday gösterecekler, hiçbir ittifakla bağlantı yapmayacaklar ve kimseden destek istemeyecekler (Kürt Partileri dışında)  ama aday çıkartmayacakları yerlerde (özellikle batıda) Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alan muhalif adayları destekleyeceklerini açıkça söylemişlerdi.

Yerel seçime ekonomik kriz, çevre krizi gibi iktidarın aleyhinde büyük olumsuzlukla girmişti  Cumhur İttifakı. Yerelle ilgili projeler söylemekte zorlanınca Cumhur İttifakı, Ülkenin var olma (beka) sorunu olduğunu, HDP’nin terörist olduğunu, HDP ile gizli pazarlık yapan muhaliflerin alayının (CHP, İYİ PARTİ, SP, HDP) terörist ve Kandil’den - Pansilvanya’dan emir aldıklarını tek slogan ve seçim propagandası yaparak işe girişmişlerdi.

Millet İttifakı ve diğer muhalif partiler HDP ile ittifak yapmadıklarını anlatmak için şekilden şekle giriyorlardı.

Muhalifler HDP’ye uzak olduklarını dilleri döndükleri kadar anlatmaya çalışırken İYİ Parti bir yerde aday göstermeyip (Iğdır) Cumhur İttifakı’nın adayını destekleyeceklerini söyleyerek anlatmaya devam ederken…

HDP bunun üzerine İYİ Parti’nin aday göstereceği yerlerde aday göstereceğini  veya  CHP adayı ya da SP adayını destekleyeceklerini söyledi.

Muhalif adayların büyük şehirlerde ve ilçelerinde Kürt Seçmenin desteği olmazsa hüsrana uğrayacakları,  desteği olursa da çok başarılı olacakları gün yüzüne çıkmışken…

Zor durumdu özellikle CHP için.

Ama…

CHP’nin bu zor durumuna RTE’nin fikir değişikliği(!) Hızır gibi yetişti.

Sayın RTE’nin son söylemlerinde HDP’ye oy veren seçmenin terörist olmadığını oy verilenlerin terörist olduğunu yani  HDP Yöneticileri’nin…

İki gözüm önüme aksın,  aynısını kulaklarımla duydum, CHP’li yöneticiler de duymuştur…

Hatta ve hatta “Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim?” de,  dedi.

Hadi iyisiniz  iyisiniz eyy CHP, HDP’li seçmenden rahatlıkla,  korkmadan oy isteyebilirsiniz.

Yapacağınız şey  “Eyy HDP’li seçmenler, sevgili kardeşlerimiz, sayın vatandaşlarımız sizin demokratik haklarınız için, eşit yurttaşlık için, yerelde tarımı desteklemek için,  bize oy verin” diyeceksiniz.

Ha! Unutmadan, bunları söylerken ‘’Ey HDP’li Yöneticiler,  sizin oyunuzu istemiyoruz’’  ( Zati çoğu kendi bölgelerinde kendi adaylarına oy verecek,  İstanbul,  Ankara,  İzmir,  Adana,  Mersin,  Antalya ve Bursa’da ise,  HDP yöneticileri toplasan 100 kişi ya varlar ya da yoklar)  diyerek teröristten oy istemediğiniz anlaşılır temize çıkarsınız.

Seçimi kazanırsanız HDP Seçmeni konusunda önünüzü açtığı için Reis’e bir teşekkür ilanı yaparsınız.    (  Bizim Gazetede kolaylık sağlarım… Arka tam sayfa 3 bin… O’ da size…  )