İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi (İPAR) ve Uluslararası İpekyolu Dergisi'nin bu yıl 12'incisini düzenlediği İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri İstanbul Gönen Hotel'de düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. 


Almanya, İngiltere, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan başta olmak üzere pek çok ülkeden seçkin davetlilerin katıldığı törende, ünlü sanatçı Coşkun Sabah için de sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Törene Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti MKYK Üyesi Prof.Dr. Edibe Sözen, Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgızistan'ın Türkiye Büyükelçisi Prof.Dr. İbrahim Yunusov'un yanısıra işadamları, diplomatlar, milletvekilleri, STK temsilcileri katıldı.


TÜRKSOY: KÖPRÜ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Törende konuşan İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi (İPAR) Başkanı ve İpekyolu Dergisi sahibi gazeteci yazar Seyfullah Türksoy, "Farklı coğrafyalarda başarılı çalışmalara imza atan altın insanlarımızın bir araya gelmesine ve dostluk-işbirliği köprüleri kurulmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


"ÖDÜLLERİN MANEVİ DEĞERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunması yönündeki çabaları sebebiyle Hizmet Nişanı'na layık görülürken, Coşkun Sabah, Sanat Onur Ödülü'nü, Kırgızistan Büyükelçisi Metin Kılıç Yılın diplomatı Ödülünü aldı. Sultan Abdülhamid'in Tuğrasını Paris Müzesinden satın alıp Topkapı Sarayı'na teslim eden ünlü işadamları Zeynel Abidin Erdem ve Mehmet Nezih Erdem de Hizmet Nişanı'na layık görülen isimler arasında yer aldı.


Orta Asya ve Kafkasya'dan müzik ve şiir  esintilerinin yeraldığı Törende şu isimlere ödül verildi: Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Türk konseyi Teşkilatı, Metin Kılıç Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi, Dr. Mehmet Nezih Erdem - Erdem Holding Başkanvekili, Ali Evsen- Evsen Şirketler Grubu Başkanı, Coşkun Sabah- Sanatçı, Arzu Uslu - Cem Uslu - Proje Grubu/Almanya, Rafig Garayev - Azerbaycan, Erkan Koçali -Hizmet Sektörü, Ali Şayir - Şayir Kurumsal Dağıtım Şirketi Bsşkanı, Hâluk Özkarakaşlı- Tekstil Sektörü/İngitere, Murat Ince- Elpa Grup Başkanı, Ercan Engin - Enerji Sektörü/Kazakistan


Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi