Fotoğraf çekmeyi seven ve gezdiği yerleri fotoğraf çekerek ölümsüzleştirmek isteyen gezginlerin de mutlaka ziyaret etmesi gereken yüzlerce rota bulunur. Orta Asya ülkeleri de bu lokasyonlar arasında yer alır. Ucuz uçak bileti fırsatlarıyla siz de unutulmaz bir seyahat deneyimine hazır olun! Tarihi, doğası, kültürel farklılıklarıyla görenleri kendine hayran bırakmayı başaran Orta Asya ülkeleri, gezmeyi sevenler için eşsiz bir deneyim olacak! Ucuz uçak bileti kampanyalarıyla, ekonomik uçuş yapmanın ayrıcalığını yaşamaya ne dersiniz? İşte, öncesinde seyahat için bavul hazırlığı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve ardından Orta Asya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken başlıca rotalar…

Bavul Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Orta Asya ülkeleri gibi uzun soluklu yolculuklara çıkmadan önce, her gezginin detaylı bir bavul hazırlığı yapmaları gerekir. Bavul hazırlığı yaparken dikkat edilmesi gereken başlıca detaylar şunlardır;

 - Seyahat öncesi her gezgin, bavulunu hazırlamadan önce yanına alacağı eşyaların listesini hazırlamalıdır. Bavula yerleştirilecek eşyaların gerek kağıt üzerinde gerekse dijital ortamlarda listesini hazırlamak, tatile giderken alınması gereken eşyaların unutulma riskini minimuma indirir. Bu nedenle valiz hazırlamadan önce yapılması gereken en önemli işlerden birisi alınacak eşyaların listesini hazırlamaktır.

- Gezginler, önceden ne giyeceklerine karar vermeli ve seyahat esnasında giyecekleri kıyafetleri bir kenara ayırarak diğer eşyalarını valize yerleştirmeli ve öncesinde kıyafet kombinlerini belirlemelidirler.
- Uzun süreli bir seyahate çıkacak olan ve yanına fazla eşya alması gereken gezginler, bavulda alan tasarrufu sağlayabilmek adına vakumlu poşetleri tercih etmeliler. Böylelikle eşyalar bavulda fazla yer kaplamaz ve bavula daha fazla eşya sığdırmak mümkün olur.

- Seyahat edilecek yerde ütü imkanı bulunmayan gezginler, kırışacak kıyafetleri katlamadan uzunlamasına bavula yerleştirmeye özen göstermelidir.

- Elektronik aletler gibi kırılabilecek ya da kitap gibi kırışması muhtemel eşyaları koruyabilmek için valizin ortasına ya da en üstüne yerleştirmeye özen gösterilmelidir.

- Bavulun her alanını verimli kullanabilmek için çorap ya da iç çamaşırı gibi küçük eşyalar valizin kenarlarında kalan boşluklara yerleştirilmelidir.
Seyahat öncesinde bavul hazırlığı yaparken bu detaylara dikkat etmek hem alınacak eşyaların unutulmaması hem de bavulun her alanını verimli kullanabilmek için oldukça önemlidir.

Orta Asya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Lokasyonlar

Orta Asya’yı yakından keşfetmek isteyen gezginlerin mutlaka gezip görmesi gereken birçok lokasyon bulunur. İşte, her gezginin gezip görmesi gereken başlıca Orta Asya rotaları…

- Kazakistan: Orta Asya’nın bağımsız Türk devletlerinden biri olan Kazakistan’ın kuzeyinde Rusya, güneyinde Türkmenistan bulunur. Türk kültürünün etkilerinin görüldüğü Kazakistan’da, Türk gezginler yabancılık çekmezler. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle gezginleri büyülemeyi başaran Kazakistan, herkesin görmesi ve anılarına dahil etmesi gereken ülkeler arasında yer alır. Karasal iklime sahip olan Kazakistan’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Kazakistan’ı yakından keşfetmek isteyen gezginlere özellikle bahar ve yaz aylarında burayı ziyaret etmeleri önerilir. Kazakistan’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken başlıca rotaları; Almatı, Astana, Balkaş ve Kostanay olarak sıralamak mümkün. Kazakistan uçak bileti fırsatlarıyla siz de harika bir Orta Asya keşfine hazır olun! Yemek kültürü de Türk lezzetleriyle bağdaşan bu ülkede; suret, beşparmak, çelpek, kespe koje gibi farklı yöresel lezzetleri deneyimlemek mümkün. Kazakistan uçak bileti kampanyalarından faydalanarak siz de hafızalara kazınacak bir tatil planı yapabilirsiniz.

- Özbekistan: Günümüzde Orta Asya’nın en büyük başkenti olma özelliğine sahip olan Özbekistan, gezginlerin de vazgeçilmez rotalarından biri olmayı başarır. Karasal iklimin hakim olduğu ülkede, kışlar soğuk ve yağışlı geçerken yazlar sıcak ve kuraktır. Özbekistan’ı ziyaret etmek isteyen gezginler yaz mevsiminin aşırı sıcaklarından ya da kış mevsiminin üşüten soğuğundan etkilenmek istemiyorlarsa bahar aylarını tercih edebilirler. Özbek mutfağı denildiği zaman akıllara ilk gelen detay pilavdır. Farklı çeşitlerde pilav tarifi bulunan Özbek kültüründe, pilavlarda kuzu ya da dana eti tercih edilir. Özbekistan uçak bileti fırsatlarıyla siz de Özbek kültürünü yakından keşfetmeye hazır olun! Özbekistan’a seyahat edecek gezginlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken başlıca rotalar şunlardır; Andican, Taşkent, Hokand, Buhara, Namangen, Semerkand ve Hive’dir. Siz de ekonomik Özbekistan uçak bileti kampanyalarından faydalanın, harika bir seyahat deneyiminin keyfini çıkarın.

- Türkmenistan: 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden ülkenin başkenti Aşkabat olmuştur. Yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan ülkede, gezilip görülmesi gereken birçok rota bulunur. Türkmenistan’a seyahat edecek gezginlerin ziyaret etmeleri gereken başlıca rotaları; Aşkabat, Ahal, Lebap, Balkan ve Daşoğuz olarak sıralamak mümkün. Karasal iklime sahip olan ülkede yazlar oldukça sıcak, kışlar ise sert soğuk geçer. Türkmenistan’ı yakından keşfetmek isteyen gezginler için en ideal dönemler bahar aylarıdır. Binicilik sporunun oldukça popüler olduğu Türkmenistan’da gezginler at binme sporunu deneyimleyebilirler. Türkmenistan yemek kültüründe ekmek oldukça önemli bir konuma sahiptir. Türkmenistan’ı ziyaret eden gezginlerin burada farklı hamur işi tarifleriyle karşılaşmaları mümkündür. Ülkeyi yakından keşfetmek isteyen gezginler Türkmenistan uçak bileti fırsatlarından faydalanarak unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirler.

Editör: Haber Merkezi