Sarıyer Yeniköy’de bulunan İTO Mehmetcik Ortaokulu’nda öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla ‘Matematik Şenliği’ düzenlendi.

İTO Yeniköy Mehmetcik Ortaokulu öğrencilerinin matematik dersine ilgisini arttırmak amacıyla ‘Matematik Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte, 32 öğrencinin yaklaşık iki ayda hazırladığı 12 proje sergilendi. Matematik Öğretmeni Sedal Macit rehberliğinde gerçekleşen sergide öğrencilerin hazırladığı ve TUBİTAK tarafından kabul edilen projeler de yer aldı. Macit, etkinliğinin amacının öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmak olduğunu belirtti.

ÇOCUKLAR MATEMATİKTEN KORKMASIN

Projenin rehberliğini yürüten Matematik Öğretmeni Serdal Macit, “Matematik sadece sınıfta oturup soru çözmek, X’i bulmak değil, günlük hayatta kullandığımız materyallerin birleşiminden oluşan bir akademidir diye düşündük. Çocuklar matematikten korkmasın, sevsinler diye bu Matematik Şenliği’ni organize ettik. Tüm projeleri çocuklar hazırladı. Projede görevli 32 öğrencimiz var. Projeler yaklaşık iki aylık  çalışmanın ürünüdür” dedi.

TUBİTAK BİLİM FUARI 14 KASIM’DA

Macit, “Bugün aynı zamanda tüm dünyada ‘Okul Dışarıda’ günü.  İki buçuk milyona yakın öğrenci bugün dışarıda eğitim görüyor. Biz de şenliğimizi bu güne denk getirdik. Okulumuzda toplam 505 öğrenci var. Bizim beklentimiz bu öğrencilerin tamamının gelip projeleri, görmesi, incelemesi, dokunması yani matematiği dışarıda işlemesi. Bunun dışında bir de TUBİTAK için hazırlamış olduğumuz 22 projemiz vardı. Bu projelerin tamamı onaylandı. 14 Kasım’da da okulumuzda TUBİTAK Bilim Fuarı’nı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

MATEMATİK SADECE SIKICI SORULAR ÇÖZMEK DEĞİL

Şenlik için proje üreten öğrencilerden 8. Sınıf öğrencisi Nisanur Muratoğlu, bu projeye dahil olduktan sonra çok şey öğrendiğini belirterek, “Dayanışma içindeydik ve herkes emeğini ortaya koydu. Matematik dersini seviyordum. Bu çalışmalar sayesinde artık daha da fazla seviyorum” dedi. 5. sınıf öğrencisi Halis Emre Menteşe ise “Hocalarımızın önerisiyle arkadaşlarımızla birlikte TUBİTAK için gönüllü olduk ve bize sonsuzluk aynası projesi verildi. Biz de iki aylık bir sürede bu projeyi hayata geçirdik. Matematik Şenliği’nde de bu projeyi sunacağız. Bu proje bana matematiğin sadece sıkıcı sorular çözmek olmadığını, aktivite yaparak daha eğlenceli bir hale gelebileceğini gösterdi” diye konuştu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi