Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, milli eğitim davasına sahip çıkmanın milli bir görev olduğuna vurgu yaparak, “Okul yapma konusunda devletiyle, milletiyle, belediyesiyle işbirliği yapan saygıdeğer gönlü zengin eğitim hayırseverleri bizim için çok kutsal insanlardır” diye konuştu.

“Vatandaş ve belediye işbirliğinin en güzel örneği”

Nezihe ve Hasan Kılıç ailesine teşekkürlerini ileten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, okul yapmanın çok aziz bir iş olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Hasan abi ve Nezihe teyzeyle protokolü yaptık. Belediyenin buradaki arsalarını birleştirdik. Okulu yerinde görerek nereleri yıkalım, nerelerde değişiklik yapalım dedik ve sonuçta bazı özel kolejlerden daha muhteşem bir okulu ortaya koyduk. Eğitim gönüllüsü Nezihe teyzemize, Hasan ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. İşte belediye vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini burada yaşıyoruz. Bunlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bir tecellisidir. Milli eğitim davasına sahip çıkmak hepimizin milli bir görevidir. Çok iyi okullarda çok iyi eğitim almış öğretmenlerle buluşturduğumuz gençler gelecekte bizi çok iyi bir ülkeye hazırlarlar. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yükseltirler. Okul yapma konusunda devletiyle, milletiyle, belediyesiyle işbirliği yapan saygıdeğer gönlü zengin eğitim hayırseverleri bizim için çok kutsal insanlardır. Bu nedenle tekrardan Kılıç ailesini kutluyorum. Büyükçekmece’de bir buçuk yıl içerisinde üç okul yapılarak Türk milli eğitimine teslim edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“Devlet ve vatandaşın el ele vermesi sonucu oldu”

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, “Bu güzel eserleri bırakmak gelecek nesiller için çok büyük önem arz ediyor. Bizler devlet olarak yapmaya devam edeceğiz. Biz birlikte işler başarırsak onun verimliliği daha fazla oluyor. Bu okulumuz bütün liselerimiz içerisinde çok mümtaz bir yere sahip oldu. Devlet ve vatandaşın el ele vermesi sonucu oldu. İlçemizde daha fazla vatandaş – devlet işbirliğiyle güzel eserler ortaya konulmasını umut ediyoruz. Vazgeçemeyeceğimiz en önemli hizmet eğitim ve öğretim hizmetidir. Bu eserin ortaya çıkmasında en büyük katkısı olan Nezihe Kılıç teyzemize ve Hasan Kılıç amcamıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Teşekkür plaketi takdim edildi

Açılış töreni sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel eğitime katkılarından ötürü Nezihe Kılıç ve Hasan Kılıç’a teşekkür plaketi takdim etti. Okul Aile Birliği Başkanı da ilçeye kazandırdığı okullardan ötürü Başkan Akgün’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

450 öğrenciye hizmet verecek

Büyükçekmece’nin eğitim alanındaki ihtiyacını büyük bir ölçüde karşılayan Nezihe Hasan Kılıç Anadolu Lisesi, 24 derslik, 2 laboratuvar, 1 kapalı spor salonu, kütüphane, konferans salonu, resim atölyesi, müzik sınıfı, zeka oyunları sınıfı ve robotik kodlama atölyesiyle 450 öğrencinin hizmetine sunuldu.

Editör: Haber Merkezi