ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) tarafından her yıl dolduğu gibi bu yıl da binlerce öğrenciye eğitim bursu verilecek. Bu kapsamda ÇYDD Sarıyer Şubesi’ne de çok sayıda lise ve üniversite öğrencisi burs talebiyle başvuruda bulundu.

ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı emekli öğretmen Gül Çağlayan, burs talebiyle dernek genel merkezine 31 bin 500 öğrencinin, Sarıyer Şubesi’ne de  60’ı lise, 55’i üniversite öğrencisi olmak üzere115 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Yapılan değerlendirme sonucu Sarıyer şubesine başvuruda bulunan tüm öğrencilere burs vermeyi kabul ettiklerini belirten Çağlayan, “Üniversitelilere ayda 220 TL, liselilere ise yıllık toplam 1,200 TL burs vereceğiz. Liselilerin burs ödemesini eğitim-öğretim döneminin birinci ve ikinci yarıyıl başlarında ödüyoruz ki okul ihtiyaçlarını karşılamada faydalı olsun” dedi.

EKONOMİK DURUMU İYİ OLANLARIN GENÇLERE BURS VERMESİNİ İSTİYORUZ

ÇYDD Sarıyer Şubesi’nden bu yıl toplam 300 öğrencinin burs alacağını ifade eden Gül Çağlayan, ekonomik durumu iyi olan hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Gençlerimizin Atatürkçü, çağdaş, laik, eğitim düzeyi yüksek, sosyal ve girişimci insanlar olarak topluma kazandırılması amacıyla kurulup, bu doğrultuda faaliyetlerde bulunan ÇYDD’nin ülke genelinde toplam 115 şubesi var. Sarıyer şubesi yöneticileri olarak ben ve arkadaşlarım, gençlerimize daha fazla burs imkanı sağlamak için çaba harcıyoruz. Ancak ilçemizde yaşayıp da derneğimize maddi katkı sağlayanların sayısı çok az. Bu sayının artmasını diliyoruz. Özellikle de ekonomik durumu iyi olan, iş sahibi, yardımsever vatandaşlarımızın derneğimize katkı sağlamasını, daha fazla öğrenciye burs vermemiz için destek olmasını bekliyoruz. Çünkü nüfusu 400’bini bulan Sarıyer’de ülkemizin zengin iş insanları, siyasetçiler, medya patronları yaşadığı gibi buranın yerleşik halkından olan doktor, eczacı, mühendis, esnaf ve siyasetçi var. En azından, toplum önderi sayılan bu kişilerin, Sarıyerli gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Ancak ilçenin öne çıkan, tanınmış, ekonomik düzeyi yüksek insanları ne yazık ki derneğimize gelip de yüz lira bağışta bulunmuyor. Ama bunlar sırası geldiğinde her şeyi eleştirip, eğitimin yetersizliğinden, gençlerin sosyal ve kültürel yönlerinin eksikliğinden şikayet edebiliyorlar. Maddi durumu iyi olduğu halde ihtiyacı olana destek vermeyenin şikayet etmeye de hakkı yoktur. Lütfen okuyabilmek için yüz liraya, iki yüz liraya ihtiyaç duyan geçlerimizin elinden tutup, yardımcı olalım. Bu arada derneğimizin yönetim kurulunda görev alırken aynı zamanda öğrencilerimize burs veren, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesine katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim.”

ÇYDD Sarıyer Şubesi, öğrencilere eğitim bursu vermenin yanısıra, her dönem başında yeni gelen üniversitelilere kahvaltı verip, diğer öğrenci ve dernek üyeleriyle kaynaşmasını sağlıyor. Ayrıca mezun olanlara da dönem sonunda yemek vererek yeni hayatlarına yolcu ediyor. Ayrıca Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir gibi yerlere de kültür gezileri düzenliyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi