Uzun süreden beri ÇYDD Sarıyer Şube Başkanlığını yapan emekli öğretmen Gül Çağlayan, eğitime verilen katkının yanında kültürel ve sosyal faaliyetleri de ihmal etmediklerini söyledi.

Kent Yaşam gazetesine çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çağlayan 2021-22 eğitim-öğretim yılında 250 üniversite öğrencisine 10 ay boyunca her ay 325 TL eğitim bursu vereceklerini belirtti.

Bunun yanında ilköğretim ve liselerde okuyan 80 civarındaki öğrencinin her birine de yılda 2000 TL burs verdiklerini söyleyen Çağlayan, “Derneğimize burs almak için başvuran öğrencilerle yaptığımız yüz yüze görüşme sonrası imkanlarımız dahilinde belli sayıdaki öğrencimize burs temin ettik. Bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi de her yıl olduğu gibi bu yıl da aksatmadan yerine getiriyoruz. Pandemi nedeniyle kısıtlı olsa da geleneksel hale getirdiğimiz Anıtkabir ziyaretimize çok sayıda öğrencimiz ve dernek yöneticimiz katıldı. Ayrıca dernek yönetici ve üyelerimizin, öğrencilerle tanışma kahvaltısı, sinema ve tiyatroya gitme, dernekte kitap okuma, münazara, liseli öğrencilerin derslerine yardımcı olma, paneller düzenleme, 18 Mart Çanakkale gezisi gibi etkinliklerimizi de bu yıl da gerçekleştireceğiz” dedi.

Öte yandan ÇYDD Genel Merkezi tarafından düzenlenen 13. Anıtkabir Buluşması geçtiğimiz 13 Aralık’ta gerçekleştirildi. 120 şubeden üç bin üniversite öğrencisinin dernek üyeleriyle birlikte Ata’nın huzuruna çıkıp, saygı duruşunda bulunduğu ziyarete Sarıyer’den de çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilere ÇYDD Sarıyer Şube Yöneticisi Yücel Sevinç de eşlik etti.

ÇYDD Sarıyer Şube Anıtkabir ziyaretinde

ÇYDD'nin Anıtkabir ziyaretine üç bin öğrenci katıldı

Editör: Haber Merkezi