Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından, okumak isteyen ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarına destek sağlamak amacıyla başlatılan “Anadolu’da Bir Kızım Var” adlı yardım projesine “Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda katkı bekleniyor.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, projeye destekte bulunmak isteyenlerin koşuya katılmasalar bile dernek adına katılanların kampanyalarına katkıda bulunabileceklerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“Sevgili Çağdaş Yaşam Dostları,

İyilik koşusuna sayılı günler kaldı.

11 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda “Anadolu’da Bir Kızım Var” projemiz için koşmaya sabırsızlanıyoruz.

İlk ve orta öğretim çağında olup da, fırsat eşitsizliği nedeniyle okula gidemeyen yaklaşık 2 milyona yakın kız çocuğumuz var. Hayallerini gerçekleştirmek için destek bekliyorlar.

40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda hep birlikte koşarak veya koşanların kampanyalarına bağışta bulunarak Anadolu’daki kızlarımız için burs olanağı yaratmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Bugüne kadar koşmuş olup olmamanız önemli değil. Hatta yardımseverlik koşusu yapan kişilerin yüzde 70'i hayatlarında ilk defa yarış koşmuşlar. Yaşın da önemi yok. Türkiye’de bugüne kadar 10 ile 76 yaş arasında 25 bin kişi, farklı dernek ve vakıflar için 37 milyon TL bağış toplanmasına aracılık etmiş. Koşuya katılamasanız bile, ÇYDD adına, koşanların kampanyalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Kızlarımıza umut dolu yarınlar sunmak ve eğitim hayallerini gerçekleştirmek için siz değerli gönüllülerimizin desteğine güveniyoruz. Koşu kaydınız için son gün 30 Eylül 2018. Kayıt olduktan sonra, İyilik Peşinde Koş Platformu’na (İPK) da kayıt yaptırınız. 1 Ekim Pazartesi gününden itibaren de ÇYDD projesini seçerek kendi bağış kampanyanızı oluşturabilir veya projemiz adına koşan insanları destekleyebilirsiniz

Her türlü sorunuzla ilgili [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Haydi, hep birlikte Anadolu’daki kızlarımız için koşalım! Bir adım, bir umut olsun!

Saygı ve sevgilerimizle.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi