Dershanelerin kapatılma sürecinde mağdur edildiğini söyleyen ve sosyal medya üzerinden buluşan bir grup öğretmen, 6 Eylül Pazar günü Bakırköy’de eylem yaptı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluşan grup adına basın açıklamasını okuyan Serdar Dolu, dershanelerin kapatılması sürecinde mağdur edildiklerini belirterek, “Yıllarca dershanelerde büyük bir özveriyle çalışan, alanında uzman deneyimli öğretmenlerin MEB’e kadrolu olarak atanmasını istiyoruz” dedi.

“MEB KENDİSİYLE ÇELİŞTİ”

“Biz devletten iş istemedik” denilen açıklamada, “Bizim zaten bir işimiz vardı. Bir şekilde hayatımızı idame ettiriyorduk. Devlet bize iş vereceğini, bizi mağdur etmeyeceğini söyledi. Biz de devletimize güvendik ve işsiz kaldık. Eğer şartlarımız tutmasaydı en azından zamanında iş bulabilirdik. Dönüşüm yapan kurumlar mart ve nisan ayında öğretmen kadrolarını tamamladıkları için artık böyle bir şansımız da yok” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “İş görüşmelerimiz MEB’in mülakat şartlarını taşıdığı için olumsuz olarak sonuçlandı. Bundan dolayı MEB’in yapacağı mülakatı bekledik. Çok uzun tutulan başvuru süresinin ortasında Anayasa Mahkemesi dershanelerin kapatılması kararını iptal etti. MEB de bu iptale dayanarak öğretmen atamalarını durdurdu. MEB’e göre şu anda ortada dershane yok, atama da yok. MEB kendisiyle çelişti” denildi.

3 BİN DEĞİL 15 BİN ATAMA

Atama sayısına da değinilen açıklamada, “Atanacak kişi sayısının 3 bin değil, 15 bin olmasını istiyoruz. Atama hakkımızı alana kadar her türlü platformda mücadelemize devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Herhangi bir örgütlü yapıya bağlı olmadığını belirten grup, sosyal medyadaki üye sayılarının 4 bin olduğunu söyledi.
Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi