Sarıyer’de  4 yıldan beri engelli çocuk ve ailelerine destek hizmeti veren EÇADEM, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde muhteşem bir tesise kavuştu.

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 2014 yılında kurulup, Sarıyer Belediyesi ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle faaliyetlerine devam eden Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi’ne (EÇADEM) Yeniköy’deki daha önce Sarıyer Belediyesi’nce park ve bahçeler müdürlüğü olarak kullanılan geniş bir bina tahsis edildi. Merkezin yeni yerine taşınması nedeniyle bugün düzenlenen törende engelli çocuklardan oluşan ritm grubu, açılışa katılan davetliler tarafından ayakta alkışlanan güzel bir gösteri sundular.

EÇADEM’in açılış törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, CHP İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları  Mustafa Tok, İsmail Erdem, Sevgi Atalay, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, EÇADEM eğitmenleri, sponsor firmaların temsilcileri ile engelli çocuklarla aileleri katıldı.

Engelli çocuk ve ailelerine bakım ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi ile aile bütünlüğünün korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çok önemli bir görevi yerine getiren EÇADEM projesinin hayata geçirilmesinde işbirliği yapan Koç Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Umran İnan’la Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açılışta merkezin önemini vurgulayan konuşma yaptılar.

“BİZLER TOPLUMUN HER KESİMİ İÇİN BURADAYIZ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasında, “Burada inanılmaz bir gurur var bunu hepinizin yüzlerinden okuyorum. Hepimizin sorumlulukları var. Burada olması gereken her yöneticinin bir bakış açısı olması. Bu düşünceyle biz de belediye başkanlığının sadece yol yapmak, kaldırım yapmak olmadığını gördük. Yaşam bir bütün ve paylaşınca çok güzel. Bu proje bizler için bir gurur. Engellilerimizi aileleriyle birlikte düşündüğümüzde nüfusun yarısı kadar. Peki biz engelsiz 40 milyon için mi yoksa 80 milyon için mi buradayız. Bizler toplumun her kesimi için buradayız. Amacımız birlikte yürümek. Bu projenin özü de o. Yaşamın her alanında olmaya çalışıyoruz. Yeni binamızın yapımıyla boşta kalan binalarımızı bu şekilde sosyal sorumluluk alanında kullanıyoruz ve bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

DAHA NİTELİKLİ HİZMET VERİLECEK

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise şunları söyledi:

“2014 yılında başlattığımız bu girişimin “Dünya Engelliler Günü” olan 3 Aralık’ta, yeni merkezine taşınmasından büyük gurur duyuyoruz. Bugün, Sarıyer Belediyesi’nin kıymetli işbirliğiyle faaliyetlerini sürdürdüğümüz EÇADEM, açıldığında 48 engelli çocuğa hizmet veriyordu. Bağışçıların da maddi katkılarıyla bugüne kadar 98 çocuk ve 360 aile bireyine destek verdi. Yaptığı çalışmalar çeşitli ödüllere layık görülen EÇADEM yeni hizmet binasında daha nitelikli hizmet verme imkanına kavuşmuş olacak.”

Eğitmen ve sponsor temsilcilerine teşekkür plaketi verilmesinin ardından davetliler hep birlikte merkezi gezip, engelli çocuklarla sohbet ettiler.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi