3-6 ve 7-11 yaş aralığı çocuğu olan babalara yönelik online gerçekleşecek programda; “ebeveyn tutumları, etkili ve sağlıklı iletişim, çocuğun sosyal, duygusal zihinsel ve bedensel gelişiminin desteklenmesi için yapılması gerekenler” hakkında bilgiler aktarılacak.

GELİN BU YARGIYI HEP BİRLİKTE KIRALIM

Kendisinin de bir baba olarak böyle eğitimlere duyarlı ve hassas şekilde yaklaştığını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Türkiye’de Babalık Araştırması’na göre, babaların yüzde 91’i çocuk bakımının öncelikli olarak annenin görevi olduğunu düşünüyor. Gelin bu yargıyı hep birlikte kıralım. Tüm babaları çocuklarının gelişiminde ve bakımında daha etkili bir rol üstenmesi için bu programa davet ediyorum.” dedi.

BABA BULUŞMALARI NASIL UYGULANACAK?

Baba Buluşmaları programı, AÇEV tarafından evlere gönderilen bir paket üzerinden gerçekleştiriliyor. Paket içerisinde ebeveynlik bilgi ve tutumlarını destekleyici metinlerin yanı sıra, çocukların gelişimini destekleyecek oyun önerileri ile birlikte çocuklar için kitaplar, tüm aile bireylerini oyuna davet eden oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri de bulunuyor.

Toplamda 9 hafta, 11 çevrim içi görüntülü buluşma ve bir saat şeklinde gerçekleşecek programa babaların katılabilmesi için; temel seviye okuryazarlık becerileri ile internete erişebilen ve görüntülü bağlanabilen bir akıllı telefon sahibi olmaları yeterli. AÇEV'in internet desteği sağlayacağı program sonunda, katılımcılara sertifikaları da verilecek. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi