Belediye Başkanlık binası Çok Amaçlı Salon’da yapılan eğitimde Kızılay ekiplerinden Eğitmen Nisa Özdemir ve Kübra Keleş yetişkin, çocuk ve bebeklerde; bilinç kontrolü, kalp masajı, solunum desteği, temel yaşam desteği gibi ilk yardım konularında katılımcılara uygulamalı eğitim verdi. Kaza ve hastalık durumunda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadarki süreçte kazazede veya hastanın sağlık durumunun kötüleşmesine engel olmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime, çok sayıda personel katıldı.

Eğitimde; İlk yardım temel uygulamalarının yanı sıra insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, yaralanmalar, yabancı cisim kaçması- batması, yanık, sıcak çarpması ve donmalar, kırık-çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, boğulmalar ve hasta- yaralı taşıma teknikleri gibi 15 konuda insan hayatı için önem arz eden ilk ve acil yardım tekniklerine yer verildi.

‘KATILIMCILAR İLK YARDIMCI KİMLİK KARTI ALACAK

Eğitmen Kübra Keleş, ‘’Katılan personeller iki günlük teorik ve uygulamalı eğitimin ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olmaları halinde İlk Yardımcı kimlik kartı almaya hak kazanacaklar. Söz konusu belge ile kişiler ilk yardımda bulunma yetkisine sahip olacak ve olaylara müdahale aşamasında oluşabilecek sorunların önüne geçecek. İlk Yardımcı kimlik belgesine sahip olanlar her 3 yılda bir güncelleme eğitimi alacaklar” dedi.

Editör: Haber Merkezi