Salgın nedeniyle neredeyse bir yıldır kesintiye uğrayan eğitimde köy okullarında yüz yüze eğitim kararı alındı. Kararın ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nın salgın konusunda aldığı önlemlere çevrildi.  Konuyla ilgili olarak  bakanlığın personel ve öğrenci bulaşım durumlarını yazılı bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Karabat, önergesine Milli Eğitim Bakanlığı’nıdan gelen tek cümlelik cevabı eleştirdi. Karabat, bakanlığın şeffaf davranması gerektiğini ifade ederek “Önergeye açık ve net cevaplar verilseydi alınan kararların yerinde olup olmadığına dair yorum yapabilirdik, oysa yaklaşım toplumu kaygıya sürüklüyor.”  dedi.

Karabat: MEB hiçbir soruya cevap vermedi

Karabat, soru önergesinin adeta geçiştirildiğini ifade ederken, eğitimin sürdürülmesininkendileri için için kritik olduğnu ancak salgın yönetimi kadar salgın verilerinin de şeffaf biçimde açıklanması önem arz arz ettiğini vurguladı. Karabat, bakanlığın yöneltilen hiçbir soruya cevap vermediğini ifade ederek “Bu anlayışın güvenli biçimde eğitim sürecini yönetebileceğine inanmak güç!” dedi.

MEB’den soru önergesine yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Karabat’In önergesine verdiği yanıt ise şu şekilde: “Bakanlığımızca, Covıd-19 salgını ile ilgili korunma tedbirlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığıbaşkanlığındaki kabine toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda eğitim öğretim süreçleriile ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır.”

“Uzaktan eğitim tam bir fiyaskoya dönüştü”

Tüm dünyada her alanda kısıtlamaya gidilirken eğitimin kesintisiz devam ettiğini hatırlatan Karabat, “Covid-19 tedbirleri kapsamında birçok ülke sıkı önlemler alırken, özellikle Avrupa ülkelerinde eğitim kesintisizce devam ediyor.  Bizde ise ilk akla gelen okulları tatil etmek oluyor. Uzaktan eğitim ise tam bir fiyaskoya dönüştü. AKP hükümeti bir yıldır, internet ve tablet sorunu çözemedi.” ifadelerini kullandı.

“Verilerin şeffaf biçimde açıklanması gerekiyor”

Karabat açıklamasının devamında, salgın başladığından yana verilerin şeffaf biçimde açıklanması gerektiğini savunduklarını hatırlatarak, “Dünyada ilk aşılanan gruplar arasında eğitim çalışanlarının olması, bu alana verilen önemi de gösteriyor. Bizde ise eğitimcilere ne zaman sıra geleceği belli değil. Hem eğitim sürecinin planlanması hem de velilerin çocuklarını okullara güvenle göndermeleri açısından verilerin şeffaf biçimde açıklanması gerekiyor. Ancak Milletvekillerine dahi bilgi verilmekten kaçınıldığını görüyoruz. Bakanlığı bir kez daha verileri açık ve şeffaf biçimde açıklamaya davet ediyorum.” dedi. KENT YAŞAM

               

Editör: Haber Merkezi