Sarıyer’de yaşayan ailelerin çocuklarına eğitim ve öğretimin her aşamasında destek sağlayan Sarıyer Belediyesi bu dönem de 7 bin 500 öğrenciye 5 milyon TL eğitim bursu verecek.

Burs kayıtlarının 26 Ekim’e kadar süreceğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, ilk ödemenin de Kasım ayında olacağını belirtti. Kayıt için öğrenci velilerinin yalnızca çocuğun kimliği ile kendi e-devlet şifresini getirmesinin yeterli olduğunu söyleyen Erdem, “Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız e-devlet şifresi ile gerekli olan tüm bilgi ve belgelere ulaşıyorlar. Velilerimizin ayrıca bunları temin için uğraşmasına gerek kalmıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu dönem de 7 bin 500 öğrencimize 8 ay boyunca ayda 80 TL burs vereceğiz. Belediye meclisimiz bu rakamı belki 100 TL’ye çıkarabilir” dedi.

SARIYERLİ ÇOCUKLARIN BAŞARILI, KÜLTÜRLÜ VE SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ÇABA HARCANIYOR

Öğrencilere verilen burslar için özel bir bütçe ayrılmadığını, belediyenin yapması gereken diğer işlerden artırılan paralarla bu bursun verildiğini ifade eden Erdem, Sarıyer’de, belediye olarak eğitime verilen katkı konusunda şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız Şükrü Genç her zaman, “Bir kadını ilgilendiren en önemli iki şey var, biri yavrusu, diğeri yuvasıdır” der. Eğitim olayı kadının yavrusunu ilgilendiren bölümdür. Biz de belediye olarak asli görevlerimiz içinde olmasa bile eğitime çok önemli destekler sağlıyoruz. Devletimizin bu konuyla görevli bakanlığı ve çok  büyük bütçesi olan kurumları olsa da, buna rağmen biz eğitim için çok çaba harcıyoruz. Örneğin ilçemizde 87 devlet okulu var. Bu okulların tamamının musluğundan çatısına kadar her şeyiyle ilgilenip, eksiklerini tamamlıyoruz. Tek amacımız okul müdürleri, öğretmenler binaların fiziki sorunlarıyla uğraşmasın, tüm zaman ve enerjilerini çocukların eğitim ve öğretimleri için harcasınlar.

OKULLAR BELEDİYELERE DEVREDİLSE DAHA İYİ OLUR

Bu kapsamda da çocukların üniversite hariç tüm eğitim aşamasında yanlarında oluyoruz. Çalışan annelerin çocukları dünyaya geldikten sonra belediyemize ait kreşlerde bakılıyor, daha sonraki yıllarda SAGEM’e (Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi) devam edip, üniversiteye hazırlık için de Sarıyer Akademi’nin kurslarından yararlanıyorlar. Devletin diğer kurumlarından eksik kalan tek şeyimiz üniversite eğitimidir. Bunun dışında eğitim ve öğretimin her aşamasında çocuklarımızın yanında olup, ellerinden tutuyoruz.”

Sarıyer Belediyesi’ne ait kreşlerden 500 çocuğun yararlandığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, 10 bin öğrencinin SAGEM’e, 700 öğrencinin de Sarıyer Akademi’ye kayıtlı olarak evam ettiğini belirtti. Erdem, ayrıca 2 bin 300 öğrencinin Sarıyer Akademi’den dijital ortamda yararlandığını, her yaz döneminde de 3 bin öğrencinin Yaz Okullarında sportif ve kültürel eğitim gördüğünü belirtti. Erdem, “Sarıyer, İstanbul’un öğrencisi en fazla olan ilçelerden biri. Belediye olarak eğitim ve öğretime maddi değerini ölçmediğimiz çok daha fazla hizmetlerimiz bulunuyor. Burada yaşayan çocukların tamamına farklı şekillerde değişik hizmetlerle dokunuyoruz diyebilirim. Ancak tüm bunları yeterli görmüyor çok daha fazlasını vermenin yollarını arıyoruz. Eğer devlet bu okulları belediyelere teslim ederse, her şeyiyle daha çok ilgilenip, ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılarız diye düşünüyoruz” dedi.

Erden, Sarıyer Belediyesi olarak eğitim-öğretim kurumlarına destek verip, öğrencilere maddi manevi katkı sağlasalar da bunları yaparken Milli Eğitimden pek fazla yakınlık görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi