Sarıyer Belediyesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilçe sınırları içinde oturan 2 bin 500 öğrenciye 1 milyon 600 bin TL eğitim bursu verecek.

Sarıyer Belediyesi’nden ayda 80 TL.eğitim bursu alma hakkı kazanan ilk, orta ve lise öğrencilerine yalnızca bu amaçla kullanabilecekleri banka kartları dağıtıldı.



HER ÖĞRENCİYE AYDA 80 TL VERİLECEK

Sekiz aylık dönemde burs verilecek öğrencilerin belli kriterler konularak tespit edildiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Ekonomik desteğe muhtaç ailelerin çocuklarına yardım amacıyla her eğitim-öğretim döneminde verdiğimiz bursu bu yıl 2 bin 500 öğrenciye vereceğiz. Aylık 80 TL tutarındaki burs 8 aylık dönemleri kapsıyor. Bu dönem vereceğimiz toplam burs tutarı 1 milyon 600 bin TL. Belediyemizin imkanları arttıkça burs verdiğimiz öğrenci sayısı ile burs miktarını da artıracağız” dedi.



EN FAZLA BAŞVURU AYAZAĞA'DAN GELDİ

Sarıyer Belediyesi’nden eğitim bursu almak için toplam 5 bin 190 öğrencinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Sosyal İşler Müdürü Nüvit Demircan ise 38 mahalleden en fazla başvurunun Ayazağa’dan geldiğini ve buradan burs almak isteyen bin 332 öğrenciden 582’sine burs verildiğini belirterek, bunun da verilen toplam burs miktarı içindeki oranının yüzde 44 olduğunu belirtti. Demircan, “FSM Mahallesi’nden 421 öğrenci talepte bulundu, bunlardan 193’üne, Merkez Mahallesi’nden ise burs için başvuru yapan 283 öğrenciden 125’ine vereceğiz. En az başvuru ise Yenimahalle ile Garipçe’den geldi. Yenimahalle’de dört öğrenciden ikisine, Garipçe’de ise üç öğrenciden birine burs hakkı tanındı. Burs verdiğimiz öğrenci sayısını 500 kişi daha artırmak için Belediye meclis’ne teklif götüreceğiz” dedi.

Belediyeden eğitim bursu alacak öğrenci sayısının en gfazla olduğu Ayazağa’daki Sarıyer Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yardım kartları imza karşılığında öğrencilerin velilerine teslim edildi. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi