İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonunda Sarıyer İlkokulu’nun bahçesine spor salonu yapmak istedi, ancak bahçenin küçük olduğunu ileri süren velilerin karşı çıkması üzerine salon yapımından vazgeçilmiş olsa da aradan aylar geçtiği halde bahçedeki temel kazsı kapatılmadı.

VELİLER TEPKİLİ

İBB kendi açtırdığı iki dönümlük alanı kapattırmayınca, veliler Sarıyer Belediyesi’nden yardım istedi ancak oradan da olumlu cevap gelmedi. Şimdi okul bahçesinde koskoca taşlı topraklı bir alan öylece bırakılmış halde duruyor. Yağmur yağdığında çamur olmaması için dökülen mıcır taşlarıyla oynayıp, birbirlerini atan küçük öğrencilerin yaralanmasından korkan anne-babalar, kaş yapayım diye göz çıkaran Büyükşehir Belediyesi’ne isyan ediyor.

SİYASİLER İLGİSİZ

Çarşıya pirince giderken evdeki bulgurdan olan Okul Müdürü Mustafa Ayan ise görevden alındı. Salon yapımına destek veren siyasiler de, ortada koskoca bir sorun olarak duran okul bahçesinin halini, basında birçok kez haber olmasına karşın görmezden gelip, velilere, “Siz salonu yaptırmadınız, cezasını çekin” der gibi, umursamaz bir tavır içindeler. Öğreciler yaşları küçük olduğu için kendilerine reva görülen durumu anlamakta zorlanırken, veliler ise kimi kime şikayet edeceklerini şaşırmış durumdalar.
(Tuncay DAĞLI)


Editör: Haber Merkezi