Şişli Belediyesi’nin, yaşayan ve eğitim gören öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve eğitim süreçlerini çağa uygun teknolojik hizmetlerle çeşitlendirmek amacıyla “Şişli Dijital Sınıf” programını yaptı. Uzaktan eğitim programı kapsamında olan 5 ve 12. sınıfta eğitim gören öğrenciler ücretsiz hizmet alırken tüm dersler, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak tasarlandı. 12. sınıflara özel üniversiteye hazırlık dersleri, canlı ve interaktif şekilde yapıldığını ve öğrenciler, öğretmenlerle ders sırasında anlık etkileşim kurarak, akıllarına takılan soruları anında sorabilme imkânı sağladığını belirtti.

"Temel Hedefimiz iyi altyapı"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Eğitimde fırsat adaletini sağlamak ve çocukların eğitime katılmasını desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. Keskin, “Temel hedefimiz, her çocuğun eğitimde yaşayabileceği sosyal dengesizlikleri telafi edecek uzaktan eğitim altyapısı sunmak. Biz hiçbir çocuğumuzun bir diğerinden geri kalmasını istemiyoruz. Şişli Dijital Sınıf hizmetimiz, eğitim alanında çeşitli zorluklar yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin ihtiyaç duyduğu ek eğitim desteğini sağlıyor” açıklamalarında bulundu.

Sistem nasıl işliyor?

Şişli Dijital Sınıf’ta eğitimler, alanında uzman öğretmenler tarafından verildiği söylendi. Şişli Dijital Sınıf’tan yararlanan öğrenciler, internetin olduğu her alanda telefon, tablet ve bilgisayar aracılığıyla şifreleriyle sisteme girerek dersleri izleyebilir.  Öğrenciler, tüm derslerin video kayıtları ile dijital soru havuzuna erişiyor ve canlı derslere katılabildiği belirtildi.

4K ders eğitimleri

Şişli Dijital Sınıf, gelişmiş teknoloji olan 4K ve çift katmanlı çekim tekniğiyle yüksek kaliteli ders deneyimi sunduğunu, özel olarak hazırlanan stüdyoda çekildiğini, sınırsız depolama alanı ve sanal sunucular sayesinde tüm ders videolarına beklemeden erişilebileceğini açıkladı.

Akıllı Test Sistemiyle Öğrenciler öğreniyor

Akıllı Test Sistemi” sayesinde öğrencilerin başarılarını ölçülenmesini ve ders programını buna göre şekillendirebildiği belirtildi. Veliler de program üzerinden çocuklarının başarı grafiğini takip edebilir. Öğrenciler sistem içinde sunulan Dijital TV’de meslek tanıtım derslerini izleyerek, üniversite tercihi yapmadan önce meslekleri tanıma olanağı sağladığı ifade edildi.

Özel eğitim takvim modülü

Sistemde yer alan istatistik bölümü sayesinde öğrencilerin girdiği deneme sınavları, konu tarama testleri, takip ettikleri dersler zaman ve puan bazında görüntülenebilir. Öğrencilerin, farklı uygulamalara ihtiyaç duymadan, çalışma takvimini oluşturabildiği, gelecek sınav ve canlı ders oturumlarını takip edebildiği ve kişisel randevularını, hatırlatmalarını girebildiği entegre özel takvim modülü de sistemde yer aldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi