Eskişehir'e verilen 4'üncü üniversite müjdesiyle ilgili konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “Önce iyi bir planlama yapmak lazım, milletin gözünü boyamamak lazım. Üniversitelerin kalitesini arttırmak lazım. Dünyada ilk 500 üniversite arasında bir tane üniversitemiz yok” dedi.

KALİTELİ GIDAYA ULAŞAMIYORUZ”

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ülkede tarımın geldiği noktayı sert bir dille eleştiren Kabukcuoğlu, “Çiftçilerimiz çok daha fakirleştiler.

Girdileri çok fazla oldu. Bunları istedikleri fiyatlara satamadılar. Pandemi döneminde ve pandemiden sonra yaşadığımız ekonominin rayına oturmadığı, dövizin çok yükseldiği, enflasyonun çok yükseldiği ülkemizde buradan zararlı çıkan iki kesim var. Birincisi üreticiler, ikincisi tüketiciler. Kaliteli gıdaya ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZ İNSANLARI PAZARCILIK YAPSIN DİYE Mİ OKUTUYORSUNUZ?”

Eskişehir'e verilen 4'üncü üniversite müjdesiyle ilgili konuşan Kabukcuoğlu, “Eskişehir'e bir üniversitenin daha yapılacağını duyduk. Tabii ki yatırım iyi bir şeydir, sevinç duyulacak bir şeydir ama şu daha güzel bir şey; dünyanın herhangi bir yerindeki vatandaş diyebilmeli ki Türkiye'de şöyle bir üniversite var, ben çocuğumu göndereyim orada eğitim görsün. Sayı arttı, 200 oldu, 300 oldu, 400 oldu neye yaradı?

Lise seviyesinde olursa, sen bunlarla ilgili gerekli bir planlama yapmazsan, örneğin 130 bin tane avukatın olursa, 700 bin tane atamayı bekleyen öğretmenin olursa bu çocuk okusa ne olur okumasa ne olur? Gidin pazarlara, orada atanamayan öğretmenler pazarcılık yapıyor. Siz bu insanları pazarcılık yapsın diye mi okutuyorsunuz? Önce iyi bir planlama yapmak lazım, milletin gözünü boyamamak lazım. Üniversitelerin kalitesini arttırmak lazım.

Dünyada ilk 500 üniversite arasında bir tane üniversitemiz yok. Bizde eğitim, hizmet denince anlaşılan sadece kantitatif sayı” şeklinde konuştu.

“BİNAYI DİKİYORSUNUZ, İÇİNE YETERİNCE ÖĞRETİM ÜYESİ KOYMUYORSUNUZ”

Yükseköğretim sınav sonuçlarını ‘facia' olarak nitelendiren Kabukcuoğlu, şöyle konuştu:

“90 bin küsurdan fazla gencimiz sıfır çekti. Önce bunlara eğilmemiz lazım. Eskişehir'e bir üniversite daha kuralım ama önce şunu yapalım; Eskişehir'de mevcut 3 tane üniversiteyi diyelim ki biz dünyanın ilk 500 üniversitesi içine sokacağız. Daha iddialıysanız ilk 100 üniversitesi içine sokacağız. Biz sizden bunu bekleyelim. Ama bunu yapmak zor.

Binayı dikiyorsunuz, içine yeterince öğretim üyesi koymuyorsunuz. Diyelim ki Eskişehir'de 3 tane üniversite vardı, bunlar ilk 500'ün içindeydi, bir tane daha yapılıyor, ilk 500'e bizim bir tane daha üniversitemiz girecek… Biz bununla iftihar edelim. Yoksa bunlar burada okusun, elleri boş çıksın, bir şeye faydası olmasın, çocuklar bedbaht, aileler mutsuz, bambaşka bir sosyal problem.”

AKP ÜLKEYİ ENKAZ HALİNE GETİRDİ”

“AKP hükümeti maalesef 20 yıl milletin gözünü boyadı” diyen Kabukcuoğlu, “Biz İYİ Parti olarak bu eksikliklerin farkındayız. Bu planlamaları hazırladık, bu çözümleri hazırladık. Gençlerin layık olduğu eğitimi vereceğiz. Onları dünya çapında insanlar olarak yetiştireceğiz. 20 yılın sonunda AKP maalesef Türkiye'yi enkaz haline getirdi. Bunların hepsinin düzeltilmesi lazım.

Biz dev bir ülkeyiz, bizim problemimiz; kaynakların yerli yerince harcanmaması ve israf, yolsuzluk… Bunlar düzeltildiği zaman kısa bir süre içerisinde, Türkiye arzu ettiğimiz seviyeye gelir ve dünyada hak ettiği yeri alır. Biz de başı dik alnı açık bir ülke olarak devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi