Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerine Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Başkan Yardımcıları Mevlüt Öztekin, Şaban Demirel, Temizlik İşleri Müdürü Nazmi Kutlu, Hizmet-İş Sendika İşyeri Baş Temsilcisi Aytekin Akpınar ve çok sayıda çalışan katıldı.



Seminerde Belediye Temiz İşleri Müdürlüğü’nde çalışan temizlik işçileri, karşılaşacağı meslek hastalıkları ile meslek kazaları hakkında Çevre Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Suat Çalmaz tarafından bilgilendirildi.



Seminere katılan işçilere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Kağıthane’ye hizmet etmek için çalıştıklarının belirterek, ‘Kağıthane ailesi olarak sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi tertemiz yapmaya çalışıyoruz. Bizde çalışan arkadaşlarımızın sosyal haklarının korunması için İstanbul’da ilk defa biz 1 yıldan uzun süreli sözleşmeler ve ihaleler yaptık. Bu sayede çalışanlarımızın kıdem ve diğer hakları zayi olmayacak. İşçinin anlının teri kurumadan ücretini alması bizim için çok önemlidir" dedi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi