Ümraniye Belediyesi ilçede ikamet eden vatandaşlara Avrupa ülkelerinde de geçerli olan Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek adına önemli bir çalışmanın altına imza attı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde, Ümraniye Belediyesi ve SC Belgelendirme arasında bir iş birliği anlaşması yapıldı. İmzalanan protokol uyarınca,  Ümraniye Belediyesi, öncelikle kendi çalışanlarını sınavlara tabi tutarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağladı. Boyacılar, sıvacılar, kalıpçılar, elektrikçiler, mekanik tesisatçılar, makine bakımcıları ve daha birçok meslekte başvuruda bulunmak isteyen Ümraniyeliler de, sınavlara girip başarılı olmaları halinde işsizlik fonu desteğiyle ücretsiz olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilecek. Bu belgeye sahip olanlar, Avrupa ülkelerinde uzman oldukları alanda da çalışabilecek.

“AVRUPA ÜLKELERİNDE GEÇERLİ OLMASI BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda yaptığı konuşmada Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin önemine vurgu yaparak, “Bu belge, 6 farklı lisanda verilmesi ve Avrupa ülkelerinde geçerli olması bakımından çok önemli. Hepimizin bildiği gibi Avrupa, nitelikli iş gücü konusunu çok önemsiyor. Biz de kalifiye personelin önemli olduğuna ve yaptıkları işe değer kattığına inanıyoruz. Bu yüzden belediyemizde görev yapan teknik personelimizin de bu belgeyi alması gerektiğini düşündük. Aldıkları eğitimin sonunda, sınavlarda başarılı olan çalışma arkadaşlarımız, Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin Ümraniye’deki ilk sahipleri oldu. Umarım bu çalışma ilçemizde yayılır ve birçok ustamızı belgelendiririz. Katkılarından dolayı bakanlığımıza ve SC Belgelendirme firmasına teşekkür ediyorum. Çalışmamız Ümraniyeli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR?

Mesleki Yeterlilik Belgesi,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen; inşaat, makine, tekstil ve benzeri birçok sektörde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde zorunlu olan bir belgedir. Çalışma hayatında yer almak için bir ehliyet niteliği taşıyan bu belge;  e-devlette kayıtlı, 6 dilde basılan ve Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olan bir belgedir.

Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen tanıtım programına; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve SC Belgelendirme Yönetici Ortağı Savaş Yılmaz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Büyük Birlik Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye SGK Müdürü Olkan Uzman ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Ümraniye Belediyesi’nin ders ve sınavları başarıyla tamamlayan teknik personele Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesiyle son buldu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi