Yaşam şartlarına ayak uydurmak, hayatlarını idame ettirmek ve ailelerine bakabilmek adına maddi durumlarının güçlenmesini bekleyen milyonlarca vatandaş için beklentiler giderek artıyor.  2021 yılında asgari ücret kaç lira olacak? 

Bilindiği gibi,2021 asgari ücret zam oranının belirlenmesi için ilk toplantı 11 gün önce yani 4 Aralık'ta gerçekleşmişti. Ardından da ikinci ve üçüncü toplantıların tarihleri duyuruldu.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman yapılacak ve asgari ücret 2021 zammı ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını TİSK'in ev sahipliğinde 15 Aralık, üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek.

22 Aralık’taki toplantıdan kararın çıkmaması halinde Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek son toplantıda karar açıklanacak ve 2021 asgari ücret tutarı duyurulacak.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMASI ÖNGÖRÜLÜYOR?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine yıllık enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılması durumunda enflasyon yüzde 12 olarak baz alınırsa 2020 yılında 2 bin 324 lira olan asgari ücretin 2021 yılında 278 liralık zamla birlikte 2 bin 600 lirayı aşacağı tahmin ediliyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi