2013 yılında hastane arazisinin Sağlık Bakanlığı’ndan TOKİ’ye geçmesi üzerine hastanenin yıkılarak veya güçlendirilerek açılmasını bekleyen esnafın; TOKİ tarafından geçtiğimiz hafta ticaret alanı yapılmak üzere arazinin satışa çıkartılmasıyla umutlarını iyice kırıldığını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, hastane alanındaki planların iptali için yürütmeyi durdurma başvurusu yaptıklarını fakat yürütmeyi durdurmanın reddine karar verildiğini ancak esas planların iptali için davanın idare mahkemesinde devam ettiğini esnafa anlattı.

Ziyaretiyle ilgili bir değerlendirme yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi:” Ülkemizin en büyük kadın-doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi 59 yıl yurttaşlarımıza hizmet verdikten sonra 2011 yılında kapatıldı ve K.Çekmece- Halkalı’ya taşındı. 2013 yılında 5.250 metrekarelik arazi Sağlık Bakanlığı’ndan TOKİ’ye geçti. 2014 yılında Çevere ve Şehircilik Bakanlığı burada1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarında değişiklik yaparak çok fonksiyonlu ticaret alanına aldı. Biz de göreve başlar başlamaz yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurduk. Gerekçemizde; plan değişikliğinin mevcutta yetersiz olan sağlık tesisi alanını azaltması , donatı alanını azaltması, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı ve kamu yararı niteliği taşımamasıydı.
2015 son aylarında yürütmenin durdurulması talebimiz reddedildi. Fakat esas yönünden planların iptali ile ilgili mahkememiz devam ediyor. Bununla ilgili nihai verilmiş bir karar yok. Fakat bu kısaca anlattığım süreç en fazla hastane çevresindeki esnafımızı etkiledi. Bir çoğu şimdiye kadar dükkanını kapattı kalanlarda umutlarını kaybetmek üzere. Bugün kendilerine hiçbir şeyin daha bitmediğini, mahkeme sürecinin devam ettiğini anlatarak moral vermek istedim. Ben de esnaf çocuğu olarak onların sorunlarını anlıyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi