Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan, Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren sektörün en önemli uluslararası buluşma noktası EMITT Turizm Fuarı 21 yıldır sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sunan turizm zirvesidir. 16 yıl içerisinde dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla sektörün hızla büyümesine katkı sağlıyor.


 

HERGEÇEN YIL KATILIMCI ARTIYOR

Turizmin öncü firmalarıyla tatil yapmak isteyenleri buluşturan ve dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT, bu senede renkli görüntülerle kapılarını 22'nci kez açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla açılışı yapılan EMITT Turizm Fuarı yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çok sayıda katılımcıyı ağırlıyor.

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren, kültür ve turizm merkezlerinin tanıtıldığı 'EMITT Turizm Fuarı'nda, 10 salonda 85 ülkeden bin 65 katılımcı yer alıyor.

YURDUMUZUN DOĞUSUNA İLGİ ARTIYOR

Profesyonel anlamda 22’inci kez kapılarını dünyaya açan EMİTT’in her geçen gün katılımcı ve ziyaretçi sayısı artmaktadır. Bu artıştan ise en çok katkısı sunanlar ise  Doğu ve Güneydoğu yöresinin valilikleri belediyeleri olmaktadır. Doğu ve Güneydoğu’nun birbirinden güzel tarihi ve doğal güzelliklerinin sergilendiği fuarda, yöresel lezzetlerde katılımcılara ikram edilmektedir.

AYRILMAZ ÜÇLÜ YİNE BİR ARADA

Fuar’da yıllardır yan yana olan stantlarıyla bilinen Kars,Ardahan ve Iğdır valiliklerinin stantları yine yan yana kurulmuş. Her üç ilinde aynı özelliklere sahip olması nedeniyle ziyaretcileride kendi stantlarıymış gibi rahat bir ortamda memleket özlemi gideriyor.

BU SENE VALİLER GELEMEDİ

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında bu yılın tek eksiğinin il valilerinin gelmemiş olması göze çarptı. Fuarın başlamasına bir gün kala yayınlanan genelgeyle ülke şarttları nedeniyle valilerin illerinde kalmaları istendiğinden katılamayan valilerin yokluklarını özel idare genel sekreterleri doldurdu. İl ve İlçe Belediye Başkanlarının yanı sıra illerin kültür müdürlerininde hazır bulunduğu stantlarda katılım sağlayan her il kendi yöresel lezzetlerini katılımcılara ikram etti.

FOLKLÖRE YOĞUN İLGİ

Yöresel folklör ekiplerinin de zaman zaman kendilerine tahsis edilen alanlarda folklör gösterileri yaparak EMİTT’e  farklı bir renk kattılar. Özellikle Iğdır yöresinin Kafkas ekibinin ekip ve tek oyun olarak sergiledikleri performans büyük alkış aldı.

IĞDIR TAM KADRO ORDAYDI

Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Iğdır Turizm Müdürü Osman Engindeniz başta olmak üzere çok sayıda iş adamı ve siyasetçi hazır bulundu. Iğdır’ın ve diğer illerin adını taşıyan Derneklerinde yönetici ve başkan düzeyinde yalnız bırakmadığı stantlar açılıştan kapanışa kadar sürekli doldu doldu boşaldı.

CELAL KARAALİ- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi