YÜZDE 30-35 İNDİRİM

Bugün 34 hidroelektrik santralının açılış töreninde konuşan Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi marketleriyle ilgili şunları söyledi:

– Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız.

KARADENİZ’DE DAHA ÇOK BÜYÜKBAŞ MAKBUL’

– Tabi ülkemizin her yerinde malum koyun kuzu geçerli değil. Mesela bizim memlekette Karadeniz’de daha çok büyükbaş makbuldür.

– Bunları piyasaya sürdüğünüzde hele hele yüzde 30-35 gibi indirimi başlattığımızda benim vatandaşım ona da alışacak. Ve bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek.

‘PİYASANIN DENGESİNİ BOZANLARI HİZAYA GETİRECEK’

– Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek.

– Tabi 1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketi var. Tabi bunun yanında diğer özel sektörün de sayısı da çok çok fazla, binlerce… Onlar ne yapar bilmem…

‘TALİMATIMIZ ŞU…

– Ama biz Tarım Kredi olarak bu indirimi yapacağız. Sadece ette mi.. Kıymada, kuşbaşı vs. hayır. Tarım Kredi’nin diğer ürünlerinde de şeker buğday un vs. aklınıza ne geliyorsa… Zeytinyağı, ayçiçek yağı bütün bunlarda da, özellikle 30-40 çeşit üründe de, yoksa tabi 2-3 bin çeşit ürün satılıyor

– Bu ürünlerde de süratle indirime gidecek. Talimatımız şu… Başa baş noktası. Sen kâr amacıyla çalışmayacaksın. Sen başa baş noktasında benim vatandaşımı koruyacaksın.

Editör: Haber Merkezi