Gerçekleşen toplantıya Konfederasyon Genel Başkanları, Federasyon Genel Başkanları, Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile iş insanları katıldı.

Malatya Platformu Genel Başkanı Muzaffer Tunç konuşmasında “Malatya Platformu yeni tarzla ortaya çıkmıştır. Sadece Malatyalılarla ibaret değildir. Bütün Türkiye bütün dünya ile beraber hareket etmektedir.  ‘İller gelişirse Türkiye gelişir’  sloganıyla hareket ediyoruz.  Malatya Platformu’nun Genel Başkanı, Genel Başkan Vekili, Genel Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu Malatyalılardan oluşur. Genel başkan danışmanlarını ise Türkiye’nin her ilinden 3 kişi seçiyoruz. Seçilen danışmanlar kendi illerinde araştırmalar yapıyor. Orada güzel bir proje varsa ‘Malatya’ya ve başka illerimize nasıl uygulanır nasıl yapılır?’ diye yönetim kurulu olarak değerlendirmeye alıyoruz. Platformumuzda her ilden, her meslekten her partiden insan var.” dedi.

“ADIMIZI TAŞIYAN ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ”

“Platformumuz da bilim kurulumuz var ve bu kurulumuzda 30 civarı profesör ve doçent yer almaktadır.” diyen Muzaffer Tunç konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Bunların başında kendini bilime adamış Prof. Dr. Mehmet Niyazi Eruslu var. Yalova Üniversitesi’nin kurucu rektörü ve 6 üniversite daha kurmuştur. Bizler de Malatya Platformu olarak bir üniversite kurmayı istiyoruz. Başakşehir ya da Küçükçekmece’de olabilir. Bu iki ilçemizde görüşmeler yaptık. Platform olarak şu anda birçok projemiz var ama hayata geçirdiklerimiz ve geçirmek üzere olduğumuz projelerimiz de var. Malatya’da 3 tane okul projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. ‘ Malatya Platformu İlk Okulu, Malatya Platformu Orta Okulu, Malatya Platformu Lisesi.’ Bir okul 32 sınıftan ibaretse 32 sınıfın maliyeti çıkarıldığı zaman basit hesapla 32 bin lira tutuyorsa her sınıfı kim yaptırırsa sınıfa o kişinin ismi verilecek ve vergiden düşecek.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Bu projemiz Sayın Milli Eğitim Müdürümüze iletildi. Takdirle karşıladı ve ‘Bu protokolü Malatya Platformu ile ben imzalayalım.’ dedi.  Bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir proje her vilayet 3 tane okul yaptırabilir. 3 tane okulu kimler yaptırdıysa onların kitabını hazırlayacağız hem fotoğraflı bir şekildi özgeçmişiyle beraber gelecek nesillere kalsın diye. Dışarıda da bir kitabesini hazırlayacağız ve herkesin ismi geçecek şekilde hazırlanacak hatta yönetim kurulu arkadaşlar sınıf yaptıran her bir arkadaşlarla kısa kısa röportaj yaparak DVD halinde kendilerine takdim edilecek. İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknokent müdürlüğüyle görüşen yönetim kurulu arkadaşlarımız, bu çok güzel proje bizimde katkımız olsun hatta ortaklaşa yapalım kampus şeklinde olsun İlk okul orta okul, Lise ve yanında teknoloji bölümünü koyalım ilk okuldan lise bitimine kadar bu çocuklar teknolojiyle yetişsin teknolojiyle alakalı robot uçak gibi değişik bir şeyler yapsınlar yani Teknolojiyle birleşen okullar olsun. Şimdi o proje üzerinde çalışma yapılıyor.”

DEMİRYOL: ALTIN VE GÜMÜŞ ÇİKOLATAYI TÜRKİYE’DE İLK ÜRETEN FİRMALARDANIZ

Türkiye’de ve dünyada tüketicilerine kaliteli ürünler tattırmak hedefiyle faaliyet gösteren ve bugün Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya olmak üzere ihracat gerçekleştiren Helis Drajeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demiryol gelen konuklarına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek firması hakkında şu bilgilere yer verdi: “2003 yılında Helis Draje firmamızı kurduk. Kaliteye önem veren bir firmayız. Altın ve gümüş çikolatayı Türkiye’de ilk üreten firmalardanız. Yüzde 70 iç piyasa yüzde 30 da dış piyasa olarak üretim yapıyoruz.  Eşim Emine Hanım gıda mühendisi onunla birlikte çalışıyoruz. Ben işin ticari kısmını yürütürken eşim de üretim ve Ar-Ge kısmı ile ilgileniyor.”

“DÜNYADA OLMAYAN DRAJELER BİZDE VAR”

Helis Draje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Demiryol konuşmasında “Üretimde olmamın en büyük sebebi üretmeyi sevmem. Yeni şeyler çıkarmayı seviyorum. İnsanları seviyorum. İnsanları sevdiğimiz içinde kaliteli ürün yapmayı hedefliyoruz ve asla çocuğuma yediremeyeceğim bir ürünü yapma eğilimine de girmiyoruz. Butik ürünler yapıyoruz, özel ürünler yapıyoruz. Damak tadına özel konseptler çıkartıyoruz. Türkiye de ilk draje firmasıyız ama bunun yanında da öyle bir özelliğimiz var ki dünya da olmayan drajelerde var bizde. Hedeflerimiz şimdi daha da büyük. Drajeyi artık çikolatadan çıkartıp farklı şekilde farklı ürünler ile sarmayı hedefliyoruz. Bu noktada da ilerliyoruz. Hedeflerimiz belli ve tüm çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi. SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi