TÜSED tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2022 yılının ilk saatlerine giriş yaparken tüketiciler olarak yine hüsrana uğradık. Gece yarısından itibaren başta akaryakıt olmak üzere elektrik, doğalgaz, köprü ücretleri gibi birçok alanda zamlar yapıldı.

Açıklanan zamlar doğrultusunda doğalgazda konutlarda yüzde 25, ticari kuruluşlarda yüzde 50, elektriğe yüzde 50-127 oranında zam yapılırken, motorin 1,29 TL, benzin 61 kuruş ve oto gaz ise 78 kuruş zamlandı. Ayrıca, köprü ve otoyollarda yüzde 25 oranda yeni zamlar yeni yıl itibariyle uygulanmaya başlandı. Bunların dışında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından arpa buğday fiyatlarına zam yapılacağı açıklanmıştır. Ayrıca, toplu ulaşım araçlarında ve taksilerde de yine belirli oranlarda zamlar yapılmıştır.

“ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASIYLA UMUTLANAN TÜKETİCİ İÇİN YENİ ZAMLAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR”

Henüz birkaç gün önce 2022 yılının asgari ücret açıklamasıyla umutlanan tüketici için yeni zamlar hayal kırıklığı yaratmıştır. Döviz kurunda düşüş yaşanmasından sonra tüketiciler olarak bu düşüşün öncelikle market saflarına ve temel ihtiyaçlara yansıtılması beklenirken aksine devlet tarafından da birçok alanda zamların yapılması bu yılın da tüketici için çetin geçeceğini göstermiştir.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPMASINI TALEP ETMEKTEYİZ”

TÜSED olarak; özel sektörün döviz düşüşüyle fiyatları indirmesini talep eden, bu konuda gerekirse yaptırımda bulunacağını söyleyen erkin yılın ilk günü uygulamaya koyduğu elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamlarını geri almasını ve döviz kurundaki düşüşle beraber temel ihtiyaçlarda, market raflarında acilen çözüm odaklı çalışmalar yapmasını talep etmekteyiz. Bu süreçte Tüketicinin Sesi Derneği tüketicilerin yanında olup sürecin takipçisi olacaktır.

Editör: Haber Merkezi