CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan, proje ve vaatlerini açıkladı. 'Bahçelievler'e Değer' sloganıyla yola çıkan CHP'li Emecan, özellikle gençler ve kadınların öne çıktığı vizyon projelerini, sunum eşliğinde kamuoyu ile paylaştı.

İBB Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi'ndeki proje tanıtımına; CHP milletvekilleri, CHP İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İlçe Başkanı Danış Akpolat, Bahçelievler Kurucu Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, Bahçelievler eski Belediye Başkanı Saffet Bulut, partililer ve muhtarlar katıldı.

Belediye meclis üyesi adaylarının da tanıtıldığı programda; sözleri sık sık sloganlarla kesilen Emecan, coşku ve heyecanları için partililere teşekkür etti, "31 Mart'ta Bahçelievler'de değişimi sağlayacak ve Bahçelievler'e değer katacak projelerle halkımıza hizmet getireceğiz. İstanbul'da tam yol ileri, Bahçelievler'de tam yol ileri" dedi.

AKPOLAT: KENDİYLE BİLE KAVGALI BAŞKANDAN BAHÇELİEVLER’İ KURTARACAĞIZ

Lansman töreninde konuşan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Danış Akpolat, “Muhtarıyla kavgalı, esnafıyla kavgalı, kendisiyle kavgalı bir başkan değil, Gülizar Başkanımıza ihtiyacı var Bahçelievler’in. Bahçelievler halkı hizmetten çok kavga, haksız hukuksuz uygulamalardan çok yoruldu ve artık yeter diyor. Hep birlikte buna son verecek miyiz? Sosyal belediyeciliği hayata geçirmeye hazırız. İstanbul’da umudu tekrar yeşerten bir lider var; Ekrem İmamoğlu. İstanbul’u daha yaşanabilir bir kent yapmak için çalışan İmamoğlu’nun kararlılığı herkese örnek olmalıdır. İmamoğlu öncülüğünde başlayan sosyal belediyecilik anlayışı Bahçelievler’de de hakim olacak. Bugün burada bir araya gelerek Bahçelievler’in geleceğine dair umut dolu adım attık. Daha yaşanabilir bir kent olmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Tüm halkımızla birlikte Bahçelievler’i hak ettiği değere ulaştıracağız. Pankartlarımızı bile sökme fütursuzluğuna ulaşan belediye başkanına inat yorulmadan, yılmadan, çalışarak Bahçelievler’i kazanacağız.” dedi.

ÇELİK: MEVCUT BAŞKANIN ‘VAATLERİMİZİN YÜZDE 98’İNİ YAPTIK’ YALANINI SİZE ANLATAYIM

Emecan’ın siyasi deneyiminden bahçeden CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın 2019’da verdiği vaatlerin büyük çoğunluğunu yerine getirmediğini söyledi. Çelik şöyle konuştu;

“Bahçelievler’e geldiğimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Ekmeğimi kazandığım, 6 yıl ilçe başkanlığı yaptığım ailem Bahçelievler. Her bir sokağını yüreğimize kazıdık. Komşularımızın dertleriyle dertlendik, sevinçleriyle sevindik. Bahçelievler’in desteğiyle 16 milyonun il başkanı oldum. Şimdi Bahçelievler’e kadın mühendis eli değeceği için mutluyum. Emine Gülizar Emecan çok deneyimli bir isim sizler onu siyasette tanıyorsunuz. 5 yıl TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev yaptı. İstanbul’umuza da büyük hizmetleri oldu. Şimdi bir mühendis olarak Bahçelievler’e hizmet verecek. Bahçelievler’de 0,7’lik bir kişi başına düşen yeşil alan var. Bahçelievler’de deprem olmadan kolonları patlayan binalar var. Deprem olmadan binalar yıkıldı. Çok ciddi yeşil alan, otopark ve kentsel dönüşüm sorunu var. Gülizar başkanımız, vekilimiz bu sorunları sizlerle birlikte çözecek.

Bahçelievler özellikle son 5 yıldır çok kötü yönetiliyor. 12 milyar TL’lik bütçe üstünde bir kişinin adı yazan kalıp sabunlara harcandı. Reklam ve promosyon belediyeciliği yapıldı. Afişlere yazmışlar vaatlerimizin yüzde 98’ini yaptık diye. Bakın 2019’daki vaat kitapçıkları elimde. Ulucami ile Milli Egemenlik Parkı arasına Millet Bahçesi yapacağız demişler yapmadılar. Ayamama deresine yeşil koridor yapacağız demişler şimdi Ekrem başkanımız oraya yaşam vadisi yapıyor. 10 bin araçlık otopark yapacağız demişler çözmediler. Kapalı Pazar yeri yapacağız dediler Bahçelievler’de bir tane var onu da sayın İmamoğlu açtı. Bağımlılıkla mücadele merkezi açacağız dediler açmadılar. Ünverdi projesi yapacağız demişler yapmamışlar. İBB Başkanımız muhtarımızın isteğiyle o köprüyü kaldırdı ve modern bir görüntü kazandırdı oraya.

11 Mahalleye kreş açacağız demişler sadece bir tane açmışlar. Son 5 yılda üç kreş var. Bir tanesi bakanın hastanesinin yakınına açtılar. Bir taneyi de İBB’de meclis çoğunluğunu kullanarak yaptılar. Kendi imkanlarını kullanarak sadece bir tane kreş açtılar. Öyle her yere vaatlerimizin yüzde 98’ini yaptık diye pankart asmayla olmuyor.

Bahçelievler’i kazanacağız, İBB’yi tekrar kazanacağız. 31 Mart’a kadar var gücünüzle çalışmaya hazır mısınız? Sandıklarımıza sahip çıkacak mıyız? Yolumuz açık olsun, aydınlık olsun, ayağınıza taş değmesin, tam yol ileri.”

EMECAN: DİJİTAL, SÜRDÜRÜLEBİLİR, DÖNÜŞEN BİR BAHÇELİEVLER İÇİN YOLA ÇIKTIK

Konuşmasına salonu selamlayarak başlayan CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan, “Bahçelievler her ne kadar 92 yılında yeni sayılabilecek bir tarihte ilçe olsa da batı yakasının ulaşım ağının tam ortasında yer alan stratejik öneme sahip bir yer ve yıllardır hak ettiği değeri görmüyor. 11 mahallesi, 600 bin nüfusuyla 16.2 kilometre alana sıkışmış bir ilçe Bahçelievler.

30 binden fazla yabancı nüfusuyla İstanbul ortalaması olan yüzde 5’in üstündeyiz. Kentsel dönüşümde yeteri kadar dönüşememiş ve trafik sorunları çözülmemiş Bahçelievler’de şimdi değişim zamanı. 35 yıllık bir Bahçelievlerli, inşaat mühendisi ve 5 yıllık İstanbul Milletvekilliği deneyimim ile yola çıktım.” dedi.

“BAHÇELİEVLER’E DEĞER”

Kampanyasını ‘değer’ kelimesi üzerine inşa eden Emine Gülizar Emecan, projelerini de ‘değer’ başlıkları ile sıraladı.

Emecan, “Yerinde kentsel, kültürel dönüşümü destekliyoruz. Sosyokültürel yapımızı koruyacağız. Eğitim, kültür, sanat ve spor altyapımızı geliştireceğiz. Fiziki güç olarak belediye olarak halkımızın yanında, halkımızın yararına çalışacağız. İnşaat mühendisi kimliğim ile depreme karşı dirençli, iş güvenliği uzmanı olarak da afete hazırlıklı Bahçelievler’i yaratacağız.

Çevre ve sürdürülebilirlik önem vereceğimiz konuların başında geliyorlar. Bahçelievler İstanbul’un üretim, ticaret ve turizm gelirlerinden daha çok pay almalı. Refah seviyesinin en yüksek ilçe olmasını hedefliyoruz. İşsizliğin en düşüğe inmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşam standartlarının yüksek olacağı bir ilçedir amacımız.” dedi.

BÜTÇE DİSİPLİNİ

Bahçelievler’in bütçesine ilişkin önemli açıklamalar yapan Emecan, “Halkımızı düğününde de cenazesinde de yalnız bırakmayacağız. Ekip çalışması, 24 saatlik kesintisiz hizmet belediyenin görevidir. Bize gelen vatandaşımızı başımızdan savmayacağız.

Belediyemizin bütçe disiplinine önem verecek, şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.

İlçemize huzur gelecek, halkıyla ve çalışanlarıyla barışık bir belediye başkanı olma sözünü size veriyorum.

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu büyük başarılara imza attı. Şimdi İstanbul ve Bahçelievler’de birlikte başaracağız. Bahçelievler’de yeni bir başlangıç, İstanbul’da tam yol ileri diyoruz!” ifadelerini kullandı.

HALK HARİTASI PROJESİNİ TANITTI

Evet Bahçelievler’de bir ilki tanıtacağım size. Bahçelievler Halk Haritası ile ilgili hazırlanan videoyu gösteren Emecan projeyi anlatarak, “Bu harita uygulamamıza giriyorsunuz ve herhangi bir sorun gördüğünüz yeri haritada işaretleyerek bildiriyorsunuz. Biz de belediye olarak bu bildirimi alıp ilgili birime hemen gönderip sorunu çözmek için ekiplerimizi yolluyoruz. Bahçelievler’de yeni bir başlangıç yaparak böyle hızlı ve dijital bir çözüm uygulamasını hayata geçiriyoruz” dedi.

DİJİTAL İKİZ

Yine başka bir yeni proje olan Dijital İkiz’i tanıtan Emecan, “Akıllı, sürdürülebilir ve dirençli bir Bahçelievler sözü veriyoruz. Bu uygulamayla Bahçelievler’i 7 gün 24 saat izleyeceğiz. Bu uygulamayla Bahçelievler’in dijital bir kopyasını oluşturacağız. Yapay zeka yardımı alarak akıllı kentsel dönüşüm, akıllı acil durum yönetimi, akıllı ve hızlı sorun takibi ile müdahale imkanı sağlayacak. Teknik arızalar, yangınlar gibi sorunlara anında müdahale edebileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümle ilgili detaylı bir sunum yapan Emecan, “Şu ana kadar kentsel dönüşüm adına hiçbir adım atılmadı. Biz sadece kentsel dönüşümü başlatmayacağız. Kültürel ve sosyal dönüşümü de yapacağız. Deprem strateji planını yapacağız. Hazırlık, yönetim ve afet sonrasında toplanma alanları olan huzurlu bir Bahçelievler istiyoruz. Bahçelievler İmar A.Ş’yi kuracağız. Bu şirket konut dönüşümü projelerini çalışacak. Aktif kentsel dönüşüm ofislerini açacağız. Finansal danışmanlık da verilecek. Belediye ev sahipleri ve müteahhitler arasında bir köprü olacak. Bina tespitlerini hızlandıracağız, İBB ve KİPTAŞ ile bu süreci hızlı bir şekilde yöneteceğiz.

Hibe desteği alabilecek marka dönüşüm projeleri yapacağız. Bahçelievler’de tüm kent sosyal ve fiziki anlamda dönüşecek.

17 Şubat 2023 tarihinde bir genelge çıkarıldı. Havalimanları çevresinde yapılacak gölgeleme genelgesi. Bu havalimanları çevresindeki yükseklik sınırlamasını belirliyor. Biz de bu genelgeyle yükseklik sınırını düzenleyeceğiz. Küçükçekmece Belediyesi bu çalışmayı tamamladı. Biz de Yenibosna, Çobançeşme, Fevzi Çakmak ve Zafer Mahallesi’nde gölgeleme ile performans çalışmasını hemen başlatacağız. İlçemizin yüzde 15’inin yaşadığı bu bölgede kentsel dönüşüm başlayacak ve hızlanacak.” diye konuştu.

AFET YÖNETİM MERKEZİ

Afetin öncesinde ve sonrası olmak üzere hazırlıklar planladıklarını ifade eden Emecan şunları söyledi;

“Güçlendirme ve eğitim çalışmalarıyla teknolojik imkanları geliştirerek afetlere hazırlıklı olacağız. İBB ile koordineli şekilde çalışıp dijital ikiz uygulamamızla her an afete hazır olacağız. Ekiplerimizi artıracağız. Güvenli yeşil alanlar oluşturup, yaşam vadileriyle afet sonrası güvenli bir şekilde kalabileceğimiz noktalar oluşturacağız.”

YEŞİL PROJELER

İlçe haritasındaki yeşil noktaları gösteren Emecan, “Yeşil alan yapılabilecek yeraltı otoparklarının üstü ve kadastral boşlukları yeşil alan yaparak ilçemize 80 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandıracağız.” dedi.

KENT PARK PROJELERİ

Mahalle mahalle kent park projeleri sıralayan Emecan, “Şirinevler Kent Parkı projesini yapacağız. Halk pazarı, yeraltı otoparkı, taziye evi olarak yapacağımız proje. Kocasinan Kent Parkı da yine aynı şekilde tasarlanacak. Bahçelievler Kent Parkı projesi yapacağız, içinde spor tesisleri, kapalı halk pazarı, zemin altı otoparkı gibi olanakları sunacağız. Kapalı halk pazarları Bahçelievler için büyük bir ihtiyaç. Pazarcılarımız için çay içme, dinlenme yeri, hijyenik tuvaletler yapacağız.” şeklinde konuştu.

İBB YAŞAM VADİSİ

İBB’nin mega projesine değinen Emecan, “Ekrem Başkanımızın da verdiği bu sözle bizim yapacağımız yeşil alanı 3 katına çıkaracağız.” dedi.

ULAŞIM SORUNU

Ulaşımla ilgili ciddi problemlerin olduğuna dikkat çeken Emecan şunları söyledi;

“Prestijli Caddeler Projesi ile hem ulaşımdaki sıkıntıya çözüm hem de şehir estetiğini artırmaya yönelik büyük bir hamle yapıyoruz. Ayrıca diğer caddelerde de düzenlemeler yapacağız.

Adnan Kahveci Bulvarı’nı Bahçelievler’in marka caddesi yapacağız.

Bisiklet yollarıyla ilgili şöyle bir çalışma yapacağız; Güvenli ve sürdürülebilir bisiklet yolları yapacağız. D-100 karayoluna ulaşabilen bağlantılı ve güvenli bisiklet yolları yapacağız.”

KADINLARA YÖNELİK PROJELER

Bahçelievlerli kadınların ekonomide yer edineceğini de söyleyen Emecan, “Ekonomik ve sosyal hayatlarını geliştirecek projelere imza atacağız. Kooperatifler aracılığıyla kadınlara girişimci olmaları için destek vereceğiz. Aile içi şiddeti engelleyici psikolojik destek sunacağız.

Zübeyde Hanım Buluşma Evleri yapacağız. Kadınlarımız burada sosyalleşip üretim yapacak.

E-Pazarlama sistemini kuracağız.

Evde istihdam yapacağız. Ev bütçelerine katkı sağlayacaklar.

Hobi merkezlerinde kadınlar istedikleri hobilerini geliştirecekler. Mesleki eğitimler vereceğiz, Bahçelievler’de güçlü kadınlar için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.” diye konuştu.

BEBEKLERİ VE ÇOCUKLARI UNUTMADI

Emecan her kesime hitap ettiğini yaptığı sunumda göstererek, “Hoş geldin paketleri ile yeni doğan bebeklerimize destek vereceğiz. Doğduklarından sonra da bırakmayacağız. Her mahalleye bir kreş sözümüzü yeniliyoruz.

Çocuklarımız için park projelerimizi hızlı bir şekilde yapacağız. Anne ve çocuk kulüpleri yapacağız. Okulların giriş çıkışlarında zabıta ekiplerimiz olacak. Okulların tamir, bakım gibi ihtiyaçlarını belediye karşılayacak. Dar gelirli çocuklarımıza beslenme desteği vereceğiz, çocuklarımızın sağlık taramasını yapacağız.

Özel çocuklarımız için özel eğitim alanları, ulaşım imkanları ve rehberlik danışmanlığı gibi ayrıcalıklar tanınacak.

Mahallemizin Çocukları Projesi ile mahallede çeşitli etkinlikler yapacağız. Mahalle aidiyeti kazandıracağız onlara.” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK ZENGİN PROJELER

Espor merkezlerinden teknoparklara kadar birçok proje açıklayan Emine Gülizar Emecan, “Gençlik merkezleri yapacağız ve bu merkezlerde gençlerimiz yaratıcılıklarını konuşturacak. Teknolojiyle iç içe olup dijital becerilerini gösterecekler. Bilim, uzay ve teknoloji merkezlerimiz gençlerimizin hizmetinde olacak. Kocasinan ve Çobançeşme Gençlik Merkezleri kuracağız.

Genç Kariyer Kulübü ile gençlerimize istihdam için gereken eğitimi vereceğiz. Tüm süreçlerde yanınızda olacağız. Yarı zamanlı iş ve staj imkanlarıyla da gençlerimizi buluşturacağız. Ayrıca sınavlara hazırlık akademilerini başlatıp bu zor zamanlarında yardımcı olacağız.

Kamp ve etkinliklerle Bahçelievlerli gençlerimizi maceralarla buluşturacağız.

E-spor merkezi yapacağız. Uzmanlarla birlikte gerekli altyapıyı oluşturup espor merkezini hizmete sunacağız.

Teknopark kurarak gençlerimizin fikirlerini projelere dönüştüreceğiz.” dedi.

“SPORA DEĞER”

Sporun önemine değinen Emecan, “Madalyalı sporcular Bahçelievler’den çıkacak. Sporu tüm Bahçelievler’de önemli bir yere getireceğiz. Spor okulları açacağız, belediye olarak her türlü malzeme desteğini vereceğiz. Bunun yanında amatör spor kulüpleri de gerçekleştirilecek.

İBB Kocasinan Spor Tesisi de yine Sayın Ekrem İmamoğlu’nun müjdesini verdiği bir proje olarak yakında hizmete giriyor.

Bahçelievler’de evde sağlık hizmeti yaygınlaşacak ve gelişecek. Mobil sağlık hizmetleri ile çocuklarımıza sağlık taramaları yapacağız. Ayrıca psikolojik destek ve uyuşturucuyla mücadele de yapacağız.

Eğitime destek için kütüphaneler, etüt merkezleri ve kafeleri gençlerimizin hizmetine vereceğiz.” diye konuştu.

“ÇEVREYE DEĞER”

Çağın gerektirdiği şartlara uygun bir belediyecilik yapacağının altını çizen Emecan, “Elektrikli şarj istasyonları yapacağız. Kapalı otopark alanlarında da bunlar olacak. Çevre dostu araçların yaygınlaşmasını teşvik edecek. Çevre kirliliği ile mücadele edeceğiz. Geri dönüşüm politikalarımız olacak. Çevre ekoloji eğitimi vereceğiz. Sıfır karbon ve çevre dostu yaklaşımla karbon ayak izimizi küçülteceğiz.” dedi.

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

ODAĞINDA YAŞLILAR, KADINLAR, ÇOCUKLAR VE GENÇLER VAR

Emecan ayrıca Nefes Kart, Nefes Evleri, Yaş Alma Merkezleri, Engelsiz Evler, Gıda Bankası ve Sosyal Marketler, Aşevleri gibi sosyal belediyecilik projeleriyle yaşlılar, dar gelirler ve dezavantajlı gruplar için önemli projeleri hayata geçireceğini duyurdu.

SOKAK CANLARINI DA UNUTMADI

Sokak hayvanlarını da unutmayan Emecan, tüm sokak hayvanlarının tedavi edileceği, barınacağı merkezler kuracaklarını söyledi.

Editör: Anıl Kılıçlı