siyaset

CHP'Lİ VEKİLLERDEN DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

Abone Ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel HDP İl Başkanlığı binası önünde ‘evlat nöbeti’ni sürdüren ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mersin Milletvekili Alpay Antem ve İstanbul İl Başkan Yardımcılarının yer aldığı heyet Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Heyet, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ile birlikte ilk olarak altı yıl önce basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katline ilişkin davanın ikinci duruşmasını Diyarbakır Adliyesi’nde izledi.

Duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Diyarbakır Annelerini ziyaret etti.

Ziyaretine ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Özgür Özel şu ifadelere yer verdi:

Tek talepleri evlatlarına kavuşmak olan Diyarbakır Anneleri’ni Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu ve İl Başkanımız Gönül Özel ile ziyaret ettik. Siyaset ve Parlamento hiçbir annenin acısına kayıtsız kalmamalı gözyaşlarını dindirmek için devrede olmalıdır

DİYARBAKIR ANNELERİ KİMDİR?

Diyarbakır Anneleri, PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapan bir gruptur

Oturma eylemi HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşmektedir.

3 Eylül 2019'da bir grup anne, Halkların Demokrat Partisi'nin (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde protestoya başladı.

İlk oturma eyleminden bu yana, binanın önündeki aile sayısı artış göstermiştir.

Kış koşulları nedeniyle, Diyarbakır anneleri parti binasının önündeki merdivenlerde oturmayı bırakıp, soğuk havalardan korunmak için bir çadırın içine taşındılar.

Mart 2020'de protesto eden aile sayısı 134'e yükseldi.Koronavirüsün patlak vermesi sırasında da eylemler devam etti

Evlat nöbetindeki anne ve babalardan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar koronavirüs nedeniyle eyleme ara verirken, geriye kalanlar ise maske takıp, hijyen kurallarına uyup sosyal mesafeye dikkat edip eyleme devam etti