Büyükçekmece Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin meclis salonunda yapılan toplantı esnasında eski AK Parti’li meclis üyesi Habibe Çiftçioğlu Başer bir konuşma yaparak, yoluna Gelecek Partisi meclis üyesi olarak devam edeceğini açıkladı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Eski AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Büyükçekmece meclis üyesi Habibe Çiftçioğlu hem Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemde meclis üyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Şuana kadar hiç bir partide belediye meclis üyeliği yapan bir genel başkan yardımcısı bulunmadı.

ERYİĞİT İBB’YE YOLCU EDİLDİ

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevine atanan Meclis Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Yüksel Eryiğit meclis üyeliği görevinden istifa etti. Eryiğit’in istifasıyla boşalan belediye meclis üyeliği görevine ise Fatih Çınar gelecek.

 “HİPOKRAT YEMİNİ BENİM HAYAT FELSEFEM OLDU”

Kürsiye gelerek meclise veda konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Önder Yüksel Eryiğit,  “Belediye meclis üyesi seçildikten sonra belediyeciliğin çok daha zor olduğunu fark ettim.  Amacımız başkanımızın liderliğinde meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Büyükçekmece ailemiz adına en doğru kararları alıp uygulamak oldu. Bugün yüce Allah daha çok insana hizmet edebilmem için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı görevine getirdi beni. Dili, dini, ırkı ne olursa olsa insanı yaşatabilmek için sonuna kadar mücadele ettiğim Hipokrat yemini benim hayat felsefem oldu. Beni bu göreve layık gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e çok teşekkür ediyorum. Bilgi ve birikimimi sizleri mahcup etmemek için gayret göstereceğim. Başta değerli başkanım Dr. Hasan Akgün, bu dönem ve geçmiş dönem meclis üyesi arkadaşlarımıza, bürokratlarımıza ve Büyükçekmece ailemize teşekkür ederim.”

ERYİĞİT’E YENİ GÖREVİNDE BAŞARI DİLEDİLER

Dr. Eryiğit’e yeni görevinde başarılar dileyen CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış, “Her dönem mecliste dostluk adına çok büyük kazançlarım olmuştur. Siyasette en büyük kazancım bu olmuştur. Bunlardan bir tanesi de Dr. Önder Yüksel Eryiğit’tir. Sağlık problemimiz olduğunda kendisini rahatsız ederiz” ifadesini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku, “Kendisi çok sevdiğim bir arkadaşım. Aramızdan ayrılıyor ancak Büyükşehir’de olması bizim için bir onurdur. İstanbul kazanmıştır. Kendisinin kişiliğine ve hekimliğine Büyükçekmece kefildir” dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi