Bilindiği üzere küresel salgın korona virüs ile mücadele sürecinde sağlık çalışanları en ağır şartlarda çalışarak, hastalar ile içiçe olarak çalışmalarını sürdürüyor. Testleri pozitif çıkmış hastalar ile sürekli temas halinde olan ve onların hayata tutunmalarını sağlayan sağlık çalışanları kimi zaman ise kendileri de salgın hastalığa yakalanarak, hayatını kaybediyor. Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarını onurlandırmak adına harekete geçen Bakırköy Belediyesi ise, virüs nedeni ile hayatını kaybedenler adına ilçede ‘’Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’’ yapılacağını açıkladı.

SEKİZ METRE OLACAK

Bakırköylü heykeltıraş Dilşad Akçayöz tarafından yapımına başlanan anıt, yaklaşık sekiz metre yüksekliğinde üç metre çapında olacak olan anıtın İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi girişindeki alana konulması planlanıyor.

 ‘’BUGÜNLER YÜZYIL SONRA BİLE HATIRLANACAK’’

‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’ hakkında açıklamalarda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’ün Kültür ve Sanat hayatının başkenti olduğunu vurgulayarak, saygı anıtı ile sanatın bir kolu olan heykelciliğin bir gereğini yerine getirerek, sağlık çalışanları için hem vefa, hem teşekkür hem de bir hatıra olmasını amaçladıklarını söyledi. Kendisi de tıp doktoru olan Dr. Bülent Kerimoğlu pandemi süresince ülkemizde 100’ün üzerinde sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyoruz. Bu dönemde tüm sağlık emekçilerini ayakta alkışladık ama sadece alkışlamak yetmez onlara vefa ve teşekkür borcumuz var. Hemen her yüzyılda bir dünyayı etkileyen bir salgın ile karşı karşıya kalıyoruz. Heykeltıraş Dilşad Akçayöz ile anıt üzerine konuşurken yapılacak anıtın yüzyıl sonrasında bile bugünleri anlatacak ve hatırlatacak bir heykel olmasını istediğimi söyledim. Bakırköy’ün hem Kültür Sanat Başkenti olması hem de benim bir hekim olmam böyle bir anıtın Bakırköy’de yapılmasını daha anlamlı kıldI’’ dedi.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi