Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yapan Esenyurt Belediyesi Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) küresel salgın korona virüse rağmen çalışmalarını dikkatle sürdürüyor. Sunny firmasının talebi üzerine 503 kişilik işe alım sürecini başlatan ESBİM, başvuruların değerlendirilmesi için bir firma ile vatandaş arasında bir mülakat düzenledi. Yapılan buluşmaya katılanlar arasında Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da yerini aldı.

“BU BİR BAŞLANGIÇ’’

Mülakat öncesi vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bozkurt, istihdam işini severek yaptıklarını belirterek, “Benim en çok huzur duyduğum, en çok mutlu olduğum iş bu. İstihdam sağlamak. Aslında belediyenin işi değil. Hukuken, kanunen bizim sorumluluğumuzda olan iş değil. Ama insan olarak ve siyasetçi olarak herkesin sorumluluğunda diye düşünüyoruz. O yüzden bu konuda özel çaba sarf ediyoruz. Bu bir başlangıç. Yeni bir yer de kiraladık. Orada meslek edindirme kursları da açacağız. Bu sadece sanayi iş birliği, bununla da kalmayacağız. Biz aynı zamanda el sanatlarını da geliştireceğiz” dedi.

“UMUTSUZLUĞA DÜŞMEYELİM”

“Bundan sonraki süreçte hedefimiz çalışmak isteyen herkese iş bulmak. Çok iddialı bir söz ama iddiamızın arkasındayız” ifadelerini kullanan Bozkurt, “Yapılacak ürünlerle belki Türkiye’de yeni bir markanın çıkmasını sağlayacak önemli bir çalışma. Koşullar ne olursa olsun asla umutsuzluğa düşmeyelim. Yeter ki mücadele ederek birlik ve beraberlik içerisinde olalım, birbirimize sahip çıkalım, birbirimize inanıp güvenelim. Bizim için Esenyurt’taki herkes çok değerli. Biz de onlar için elimizden geldiğince mücadele edip huzurun, barışın, kardeşliğin kentini tekrar inşa etmek için çalışacağız. Yolunuz açık olsun. Ayağınız taşa değmesin” şeklinde konuştu.

MÜLAKATLAR PANDEMİ KURALLARINA UYGUN OLARAK YAPILDI

Esenyurt’ta faaliyet gösteren Sunny firmasına alınacak 503 kişinin mülakatları Esenyurt Belediyesi Nene Hatun Kültür Merkezinde yapıldı. Koronavirüs önlemleri kapsamında, iki ayrı grup halinde yapılan mülakatlarda, vatandaşlar salona ateşleri ölçülerek alındı. Kişiye özel dezenfektan, kalem gibi ürünlerin dağıtıldığı mülakatlarda oturma düzeni sosyal mesafe kuralına uygun olarak ayarlandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan mülakatlarda yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı, Esenyurt Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı ve sağlık çalışanları da alanda hazır bulundu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi