Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen 15 Mart’ta gerçekleştirilen “Kadın Emeğine Saygı Duruşu” töreni klasik müzik dinletisi ve hoş geldiniz kokteyli ile başladı. Gülgün Feyman’ın okuduğu manifestodan sonra açılış konuşmasını Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu Başkanı ve TÜMBİKON Genel Başkan Yardımcısı Asuman Karaşabanoğlu yaptı. Karaşabanoğlu, 8 Mart gününün bir anma, bir kutlama günü değil, kadın emeğine bir saygı duruşu günü olduğunun altını çizdi.

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamdaki öncü rolüne vurgu yapan gecenin ev sahibi TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet Akay, ”Türkiye’ye yayılan bir yapıyız.  Kadınlarımız ve gençlerimiz bizim için önemli. Bugün aramızda; bilimde, sanatta, kültürde başarılı çalışmalara imza atmış, saygı duruşunu hak etmiş hanımefendiler var. Bu vesileyle onları tebrik ediyorum. Geçmişte nasıl milli mücadelede, kurtuluş savaşında kadın kahramanlarımız varsa, sizlerde günümüzün kadın kahramanlarısınız. Bize de görev olarak sizleri desteklemek ve daha iyi çalışmalar yapmak üzere zemin hazırlamak düşüyor. Bu vesileyle TÜMBİKON olarak her zaman kadınların yanında olduğumuzu ve siyaset dünyasında, iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer almalarını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Farklı uzmanlık alanlarından 15 saygın isime ödüllerini TÜMBİKON Genel Başkanı Cevdet AKAY, Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu Başkanı Asuman Karaşabanoğlu, TÜMBİKON’da görev yapan başkan ve başkan yardımcıları, Eski Bakan Yüksel Yalova, Kürşad Tüzmen, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, İBB STK’lar Danışmanı Hasan Akkuş ve Spor Programı Yorumcusu Hayri Ülgen’den aldı.

Uluslararası başarılara imza atmış, bu uğurda bir ömür vermiş, her biri kendi dalında uzman olan; Ayşe Kulin, Ayşe Tek, Deniz Ülke Arıboğan, Ganire Paşayeva, Gülten Abdula, Hülya Aksular, Işık Sadık Ahmet, İdil Biret, Meriç Hızal, Necla Arat, Nurhan Atasoy, Özlem Türeci, Pervin Hayrullah, Semahat Demir, Zuhal Olcay’dan oluşan 15 kadına yaptıkları başarılı çalışmalar için, “Emeğe Saygı Duruşu” ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi