Başakşehir'de üzerinde bir aile sağlık merkezi bulunan bir arazinin satılması sonrasında küresel salgın korona virüsün etkili olduğu şu dönem de İBB'nin sağlık ocağını sattığı haberleri ortaya çıktı. Konuyla ilgili İBB tarafından yapılan açıklama da ise tüm gerçekler ortaya çıktı. 

''SAHİBİ OLMADIKLARI ARAZİYİ KİRALADILAR''

Söz konusu arazinin KİPTAŞ tarafından şeffaf ve halka açık bir biçimde müzayede yöntemi ile satıldığını belirtilirken, gayrimenkulun 659 Bin TL bedelle Azaklıoğlu Necati Bey Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na satıldığı bildirildi. Yapılan açıklamanın dikkat çeken kısmı ise, normalde İBB'ye ait olan araziyi 2010 yılında Başakşehir Belediyesi'nin İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis etmiş olması oldu. Başakşehir Belediyesi Valilik ile yaptığı protokol ile araziyi İl sağlık müdürlüğüne devretmiş. Ardından ise İl Sağlık Müdürlüğü, özel sağlık merkezi statüsündeki, Aile Sağlığı Merkezi’nin kurulmasına izin verdi ve bu tarihten itibaren kira almaya başlamış. Söz konusu Aile Sağlığı Merkezi’nin, KİPTAŞ’la yapmış olduğu bir anlaşma ya da protokol ise yok.

''TAHLİYEYİ ARAZİYİ ALAN VAKIF İSTEDİ''

Araziyi alan Vakıf ise söz konusu Aile Merkezi’yle aylık 5 Bin TL kira bedeliyle anlaştı; ancak sonrasında aralarında çıkan ihtilaf nedeniyle, mülkiyet sahibi olarak, tahliyesini istedi.

KİPTAŞ ŞEFFAFLIK İLKESİNİ BENİMSİYOR

Konuya ilişkin bir açıklama da KİPTAŞ'dan geldi:

“Söz konusu satışta alıcı, mevcut durumu bilerek ve isteyerek almış olmakla beraber, ticari menfaatlerinin örtüşmemesinden ötürü böyle bir eylemde bulunduğu açıktır. Ayrıca, Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği arasında mülkiyet sahibinin haricinde bir protokol yapılarak bu protokole dayalı yine mülkiyet sahibinin haricinde gelir elde edilmesi gayri hukuki bir durumdur. KİPTAŞ tarihinde ilk defa bu dönemde Sayıştay denetiminden geçmektedir. KİPTAŞ yönetimi bu denetim sonucu çıkacak raporlardan sonra bu ve benzeri gayri hukuki durumlara gerekli iş ve işlemleri yapmaya yönelik bir strateji ile hareket etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi