Küçükçekmece Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki engelli araç tamir ve bakım atölyesi ile engelli vatandaşlara ücretsiz hizmet vererek, yaşamlarını kolaylaştırıyor. Akülü ve tekerlekli sandalyelere akü değişimi, tekerlek, fren, gövde bakımı, yağ kontrolü, mekanik ve elektronik arıza hizmetleri sunan Küçükçekmece Belediyesi son 1 yılda 200 engelli aracının bakım, tamirat ve tadilatını gerçekleştirdi.

 

YOL YARDIM EKİPLERİ KİMSEYİ YOLDA BIRAKMIYOR

 

Engelli vatandaşların manuel ve akülü araçlarının tamir, bakım, yedek parça ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayan Küçükçekmece Belediyesi, yolda kalan ve çağrı merkezine ulaşan vatandaşların taleplerine anında cevap veriyor. Engellilere uygun özel asansörlü araçlarla yolda kalan vatandaşlara ulaşan ekipler, araçları atölyeye getirerek, vatandaşları da evlerine bırakıyor.



 

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA ARAÇ TAHSİS EDİLİYOR

 

Haftada ortalama 5-6 aracın tamir ve bakımını gerçekleştiren Küçükçekmece Belediyesi, son 1 yılda talepleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara da 16 akülü araç, 219 manuel tekerlekli sandalye tahsis etti.

 

 “YAŞAMA ENGEL YOK”

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Gerçek olan tek engel, insanların oluşturduğu engellerdir ve bu engelleri ancak ve ancak birlikte kaldırabiliriz. Birlikte yaşama kültürü ile her bireyin sosyal hayata dahil olup, güvenle sokaklarda, parklarda gezebildiği bir Küçükçekmece hayalim var. Yaptığımız çalışmalarla Küçükçekmece’de yaşama engel yok demeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamızla vatandaşlarımızdan çok güzel, olumlu geri dönüşler alıyoruz. Engelsiz bir Küçükçekmece için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akünün bitmesi, lastiğinin patlaması, kumanda arızası gibi çeşitli nedenlerle hiç beklenmedik zamanda yolda kalan engelli vatandaşlar Küçükçekmece Belediyesi’ne 444 4 360 nolu telefondan ulaşarak, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden destek talebinde bulunabilirler.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi